Отговорите на вашите рейки въпроси

16 юни 2017

Здравейте, приятели!

Обещаните отговори на въпросите ви относно рейки, които ви приканих да зададете в моя фейслук профил следват. Благодаря за интереса ви, винаги ме е радвал факта, че рейки не оставя хората безразлични.

И така:

В: Христина Минчева Благодаря за възможността,Аида!Искам да попитам как бих могла с ниво 3 А да лекувам щитовидната жлеза,например…Имам тибетско рейки…

О: Позициите на рейки, с които въздействаме върху щитовидната и паращитовидната жлези са следните: областта на самите жлези- гърлото, шията, там където е нашата Вишудха /пета/чакра. Първо като мастер в нивата на рейки е задължително да се направи изчистване на пета чакра, нейното зареждане с приятен, нежен син цвят докато я визуализираме искряща. Подава се рейки в тази област 4-5 пъти дневно с продължителност между 5 и 10 минути /или според усещанията и интуицията/. Използвай Символ на разстоянието в син цвят, както и символ на хармонията. В края на сеанса запечатай волята си за лечение на жлезите със Символ на силата.
Вишудха значи „чистота“ и задължително изисква чистота на словото и мислите. Аз прилагам ежедневно тихо рецитиране на Петте рейки принципа на Микао Усуи и включвам в модела на лечение и мантрите ОМ, ХАМ и МАРАШ /Маарааассссшш/ с шепот в последната.

Допълнителни позиции: върху тимусната жлеза и върху областта под пъпа /втора чакра/.

В: Наталия Петкова Възможно ли е да получи човек 1-во и 2-ро ниво ,рейки по скайп или на лични във фейса? Благодаря!

О: В днешния век всичко е възможно. Рейки минава през пространството и времето с невероятна лечебна сила, така че според мен е напълно вероятно. Но съвсем друг въпрос е дали е добро за обучавания, дали обучението в Рейки е качествено и ученика може уверено да практикува. Не препоръчвам да се прави така – личният контакт и визията за ученика пред учителя е от огромно значение.

В: Ina Zyapkova Благодаря. един и същ човек по колко рейки сеанса може да получи на ден?колко рейки въздействия могат да се правят на ден общо и може ли да си говорим с клиента ни по време на рейки въздействието? Също така опитах да дам заряд на падналата си батерия на телефона, но не успях. Къде греша? Поздрави слънчеви

О: Ина, това са доста въпроси. 🙂 Моята препоръка относно честотата на сеансите е следната: цялостен сеанс – най-често по един път на три дни, кратки рейки сеанси с определена цел – до 4-5 пъти на ден с почивка от един ден през три.
Да, може да се разговаря с клиента по време на сеанса, ако практикуващия е умел и знае как да направлява и поддържа рейки.
Заряд на падналата батерия със сигурност ще подадеш, ако това което правиш не е опитване, експеримент, а наистина се налага да проведеш един важен разговор. Рейки работи целенасочено за върховното и оптимално добро и не отговаря на проби и различни задявки. Ако ти е нужно- ще се зареди и още как. Проверено от мен стократно.

В: Сирма Кралева По какъв начин Рейки енергията може да подпомогне контакта ни с Ангелите? Благодаря ти, Аида
О: Благодаря и аз, Сирма! Обичам тези въпроси наистина. Като ни направи осъзнати за процеса на подаване на енергия и свързването ни с висшите светове на ангелите. Рейки е чудесен път като начало, за да започнем да общуваме с ангелите си. Рейки ни носи хармония, смелост, сила, чувственост и динамика в общуването- е тези качества са много необходими при разговорите ни с ангелите.

В: радка иванова Благодаря за възможността-как се прави Рейки-защита на деца!?

О: Аз правя така -засилвам аурата на детето – ако е много малко посредством аурата на родителите му. Ако е вече в училищна възраст – като му подавам рейки  в областта на главата, очите и раменете с визуализация за златна и синя защитна светлина от Арх. Михаил около него. Децата неизменно усещат тази защита и я приемат с радост. Правилото за разрешение от пациента е АБСОЛЮТНО – детето се пита преди да му се въздейства. Ако е много малко- разрешението е от ДВАМАТА му родители.

В: Стефани Чивчибашиева Препоръчителна литература за първо и второ ниво? 🙂 Благодарим! 🙂 <3

О: Ето моите фаворити:

  • Рейки. 200 въпроса и отговора за начинаещи, Лорънс Елиард
  • Рейки за цял живот, Пенелопи Куест
  • Рейки – най-добрите практики, Валтер Любек, Франк Арджава Петер
  • Духът на Рейки, Валтер Любек, Франк Арджава Петер, Уилям Ли Ранд
  • Ръководството по Рейки на д-р Миако Усуи, Д-р Микао Усуи, Франк Арджава Петер
  • Рейки енциклопедия: Стъпка по стъпка, Пенелопи Куест, Кати Робъртс

В: Валерия Атанасова С какво работи Рейки и какво я отличава от останалите познати методи на енергийна медицина.

О:  Рейки е безопасна, деликатна, неагресивна техника с полагане на ръце, рисуване и напяване на символи и мантри, прилагана върху вас самите или върху други хора, животни и предмети, която използва духовна енергия за лечение и подобрение на физически, духовни, душевни и ментални състояния на дискомфорт. Това е холистична система за балансиране, въздействие и хармонизиране на всички аспекти на човека и обкръжаващата го среда. Рейки се използва и за поощряване на личностно духовно осъзнаване и израстване.

ИМА Четири уникални качества, които определят класа лечебни техники, която днес наричаме Рейки. Те са:

  1. Способността да се отдава Рейки е по-скоро резултат от получаването на настойка (инициация, посвещение), отколкото от усилията да развиваме тази способност чрез медитация или други техники.

2. Всички Рейки техники са част от една приемствена линия, затова се предават от учител на ученик, чрез настройка (инициация, посвещение), като в началото на тази линия е този, който пръв е получил техниката по линията.

3. Рейки не се нуждае от насочване на енергията чрез човешкия ум, тъй като тя се насочва от по-висша позитивна и любяща сила, която знае каква вибрация или комбинация от вибрации е необходима и по какъв начин трябва да се процедира.

4. Рейки никога не може да причини вреда.

 

В: Дарина Гочева може ли рейки да помогне при паническо разстройство?

О: Рейки се прилага като лечебно и хармонизиращо въздействие ВЪВ всички ситуации във живота. Аз имам прекрасни наблюдения за положително въздействие с Рейки и с ТЕС върху паническо разстройство. Комбинирането на няколко техники дава по-бързи и категорични резултати, а Рейки винаги ускорява положителното въздействие и насърчава пациента да намери вътрешния си ресурс за справяне с предизвикателствата.

В: Natasha Petrova Може ли Рейки да въздейства за отключване на късмет и финансова стабилност? Благодаря!

О: Да, и то много категорично и ефективно. Рейки въздействието е в посока хармонизиране на всички аспекти в живота, вкл. и във финансовата ни стабилност. С Рейки успокояваме ума и сърцето и вследствие вземаме разумни и прекрасни финансови решения, не се увличаме по „изгодни“ предложения и тъй като Рейки дава изключителна сила на интуицията ни имаме безграничната подкрепа на своя ум, воля и сърце да укрепнем в тази сфера от живота ни.

Рейки чрез своите принципи ни учи на честност и работливост и това е началото на ново виждане за кармичните ни отношения с парите. Рейки насърчава чистите и равнопоставени енергийно отношения и в това откриваме още начини да имаме предостатъчно средства с чиста съвест и чисто сърце. Рейки може и да подпомогне начинанията ни в социална посока и като идея,  и като дарителство чрез т.нар. въздействие с Рейки върху ситуации.

 

В: Vesi Penova Ади, благодаря за тази възможност! Рейки при ракови заболявания, туморни образования? Какво е твоето мнение и какво показва твоят опит?

О: Рейки работи изключително и в тази посока, Веси! Разбира се, тук се иска поне второ ниво и добра практика. Рейки носи облекчение, ясна визия на пациента за желанието да се лекува, насърчава вътрешните му сили и паметта, както и го стимулира да намери същността, ядката на своето заболяване, с което го доближава неимоверно до състояние на равновесие и вътрешна сила, което при тези заболявания се нарича ремисия. Рейки е неизменен спътник като въздействие на всички известни и практикувани лечебни практики срещу рак. С Рейки зареждаме всички лекарства, дори откровено отровните, за да намалим страничните им действия и да насърчим лечебните такива. Рейки подаваме  през целия период на химио- и лъче- лечение; по време, преди и след оперативни намеси, през възстановителните периоди и особено много и силно в периодите на ремисия, за да бъде тя устойчива и продължителна с намерение да е окончателна. 🙂

В: Radoslav Raev Какво мислите за Шадрин, който разби традиционното Рейки на 50 нива с цел забогатяване и искаше да създаде Федерация Рейки за да узакони Рейки, като всъщност искаше да направи всички други ,, извън закона“?

О: Чрез своята философия и принципи Рейки ни дава сила и стабилност, Радослав, както и ни предпазва от тревоги, гняв, безделие и нечестност. Аз знам, че ако следваме тези принципи и ги интегрираме в ежедневието си никой „Шадрин“ няма да може да стори нищо лошо. Човекът има своя карма и свои уроци, както и всичките му последователи, аз горещо се моля и вярвам, че те ще намерят пътя към Рейки. Както чудесно знаеш, зачитането на волята е изключително важно. Затова, ако ние сме силни и честни, способни и отдадени на своята рейки традиция няма причини да негодуваме или да се дразним. Както е казано: „И това ще мине.“ Моят личен съвет е да не му отдаваме енергията си повече от необходимото, защото дали това и не е целта на този човек?! 🙂 /ПП: Което казва, че ако е Рейки няма да има нужда да се зарежда от когото и да е друг, нали? 🙂 /

 

В: Юлияна Иванова Възможно ли е човек да е иницииран само в първо ниво и след време да започне спонтанно да получава и символи, без да е иницииран допълнително от рейки-майстор за второ ниво?

О: За възможно да, възможно е, някои от най-прекрасните Рейки системи са получени точно така. Тук обаче отново застава въпроса за съзнателността, за вътрешната сила и за запазване на традицията. Аз бих посъветвала да се вземе второ ниво минимум и да се продължи работата по приемане на символите  и мантрите, като се споделя с Мастер учителя за допълнителни напътствия и помощ при употребата на символите. Рейки е лесна и приятна енергийна система, но не е шега, нито някакъв майтап или поле за безумни изследвания. С Рейки се въздейства, затова трябва да се подхожда сериозно и отговорно.

 

В: Gulbeyaz Mustafova Колко рейки сеанса на ден максимум може да се направи на един ден на себе си /или на друг човек?
Благодаря за възможността да задавам въпроси.

О: Този въпрос вече има отговор по-нагоре. Максимум е широко понятие. Аз лично правя на себе си поне по три сеанса дневно, защото работя с множество хора, мисля че е разумно да бъдат до пет или шест при дискомфорт и заболяване и поне еднократно като превенция в ежедневието. Аз практикувам рейки всеки ден.

В: Aneta Popova Здравей Аида! Искам да попитам може ли да се влезе в регресия по някакъв начин с Рейки? Благодаря!

О: Рейки медитациите са изключително силни и аз съм успявала многократно да се саморегресирам в рейки медитация. Затова отговорът ми е положителен.

 

В:Stoyanka Karamfilova Здравей,Айда кога ще има курс на виолетовия пламък.

О: Скоро. Това лято в Пловдив. Следете календара.

 

В: Galia Pashova Може ли с рейки да се лекува катаракта и глаукома?

О: С Рейки може да се въздейства върху всяка ситуация в живота.

 

В: Емил Лука Меченов Имам питане и аз…Докога народа ще се гърчи,страда,охка,пъшка,стене и робува вместо радостно,че и безгрижно да се множи,люби и лудува…

О: Докато всеки не започне да прилага принципите на Рейки ежедневно и осъзнато.

В: Edik Lazarov Енергията е в нас.Първоучителя на рейки е получил енергията свише.А неговите ученици са измислили символите с цел обогатяване Това е.

О: Всеки от нас има своя лична енергия и способност да я отдава. Работата с Рейки не включва отдаване на личната енергия – работим с Универсалната жизнена енергия. Относно историята на Рейки силно препоръчвам да се прочетат книгите на Франк Аджава Петер, на Валтер Любек и Марк Хозак, които многократно и съвестно проучват живота и делото на Микао Усуи и неговите ученици и там подробно е обяснено как и то кого са получени символите и как са дадени на останалите хора. Склонна съм да се доверя на тези изследователи, предвид съвестната им работа и още повече след личния ми контакт с Марк Хозак.
Добре е да се хвърли еoно око и на книги от учителя Уилям Лий Ранд, както и на учителя Patrick Zeigler, които са канализирали мощни рейки системи с изключителни въздействия.

В: Edik Lazarov Казваш че си платил за да станеш рейки 2 ниво и затваряш рани. Рейки е жизнена енергия Ки, ци, прана, ако щеш. Енергията можеш и да предаваш и с мисъл. Просто Неми харесва цялото търгашество в рейкито.

О: Да и на мен не ми харесва. Да се научиш да въздействаш с Рейки е полезно, приятно и много стойностно занимание. Но тук идва въпросът за енергийното равновесие и ако си отговорен и добър лечител ще знаеш, че пациента изпада в енергиен дълг не към теб, а към Вселената и тя винаги ще намери начин да го уреди. Ако за Рейки сеанс не се плати с пари, може да се плати с добро дело, мисъл или с дарение на труд, но винаги е добре да поддържаме правилно енергийния баланс за себе си и за своите пациенти. Трябва да осъзнаваме, че нашият труд и намерение, нашата мисъл за здраве градят животи и съдби и затова да бъдем напълно осъзнати за възможностите както на системата Рейки, така и собствените си и тези на нашите доверители.

Благодаря ви за всички въпроси!

Ако съм била полезна за мен е чест и радост!

За тези от вас, които искат да бъдат обучени съвестно и отговорно, както и посветени в Рейки, система Усуи Шики Риохо от мен, нека проверят календара ми.

Следващите обучения са съвсем скоро, в началото на юли!
Прекрасен и слънчев ден!

 

 

 

Написано от Аида Марковска

Коментари

0 коментара

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *