Българският род носи в кръвта си древното знание за създаването на света

8 април 2024

„Спазването на уважението и йерархията в един род са основни, за да живеят добре следващите поколения“

За всички, които „проспаха“ „Нощен хоризонт“ с моето участие – ето линка, в който има обобщение и звуков файл.

Благодаря още един път на Мая Данчева и екипа на „Нощен Хоризонт“.

Не бъдете критични, в 2 през нощта не е лесно да имаш ясна мисъл. Но се постарахме, наистина.

КЪМ оригиналната статия

Ние не идваме на този свят просто така. За да се родим са нужни много много връзки между хора, наши баби и дядовци, пра пра пра баби и дядовци, които са се женили и отглеждали своите деца и своите внуци. Тези брачни и кръвни връзки обвързват и нас с тази група от хора – нашият род. 

Много често в някое населено място питат – ти от кои си, от кой род. Родовата принадлежност определя нашите черти и външни и вътрешни, придава ни характеристиките на нашите предци. Често и съдбата ни е като тяхната или професията.

„Какво означава изразът „Кръвта вода не става“ – специално българският род носи в кръвта си древното знание, сподели в „Нощен Хоризонт“ Аида Марковска, родов терапевт.

Кое е древното знание – това е знанието за създаването на света, за целта на създаването му, за Създателя му, фундаменталните въпроси, които си задава всеки разумен човек, допълни Марковска. 

Аида Марковска е посветила работата си на това да търси връзката между рода и потомците. Да търси обяснение чрез родовата история на много проблеми като безбрачие, бездетие, липсата на пари или лоши отношения между роднините. 

Според нея уважението и спазването на йерархията в един род са основни, за да живеят добре следващите поколения. 

Заедно с Ваня Кънева издават съвсем наскоро книгата – „Богатството ни приляга“

Източният свят носи древното знание по духовен път, а западният по кръвен път. Българите носим в кръвта си това знание, но тъй като сме на границата между изтока и запада, ние можем да предаваме това знание както по кръвен път, така и по духовен път. 

Кръвната връзка е живата връзка, за която се държим здраво и на която разчитаме, за да просперираме, каза още Марковска, която по професия е програмист и дълго време се занимава с това. 

В създаването на родово си дърво тя открива връзка с математиката, която тя много обича. Тя вижда в родовото дърво функционална зависимост и ако, по думите й, знаеш едно, две, три и следваш логиката на рода в пространство – времето ще изведеш неизвестното в рода.  

Родовете следват един алгоритъм и има логика във всичко, няма езотерика, това ми допадна много, когато започнах да изследвам български родове, допълни още Марковска. 

Налага й се да включи и обучение историята на България в тези свои изследвания. 

Аида разказа как хората в един род са свързани като с невидима нишка, независимо къде се намират, как страданието, любовта, разбирателството, изобилието – всичко това по думите й, са енергийните връзки в рода. 

Тя пояснява защо насърчава хората трябва да изследват 4 – ри поколения назад, като се заровим в техните истории, за да открием ориста на всеки от тях, защото ориста на предците е наша съдба, пояснява тя. 

„Само че, съдбата се поднася по различен повод и с различна динамика към нас, а най-важното е, че всяко поколение има различни инструменти, с които да реши едни и също казуси.  

И на всяко поколение се поднася това, за да се даде шанс то да намери по-добро решение на въпроса. Това важи не само в родовата система, но и важи в национален мащаб, и за общочовешката ни карма, изтъква Марковска.

Цикличността е между 100 –  години, така беше с пандемията през 2020 г., това са 4 – 5 поколения, смята още родовият терапевт. 

Аида Марковска

Аида Марковска

Още по темата в звуковия файл в оригиналния линк. 

По публикацията работи: Гергана Хрисчева

Написано от Аида Марковска

Родов и холистичен терапевт, основател на Школа по родова терапия "Задругата на родонавтите"

Коментари

0 коментара

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *