Изводи от родовата работа…

3 декември 2022

Откажете се от всички претенции към мама и татко и със сигурност ще получите всичко, което искате.

 1. Мама – това са семейството, отношенията и връзките. Бащата е символ на силата, защитата и парите. Искате ли всичко това? Откажете се от всички претенции към мама и татко и със сигурност ще получите всичко, което искате.
 2. Болното его се крепи на възгордяването, възгордяването – на нищожността, а нищожността – на самосъжалението.
 3. Хората толкова много искат близост, че дори са готови да правят… секс.
 4. Студеният поглед, хладното държание, самотността се дължат на обида към майката. Разочарованието от нея води до разочарование от самия себе си, последвано от самота.
 5. Който не може да помоли за съдействие… е нужно винаги сам да се справя!!
 6. Мъжът показва на жената нейната значимост само с мълчаливото си присъствие около нея.
 7. Мъжът и жената са в служба един на друг. Служенето на мъжа на жената се състои в това да й покаже нещо, което ТЯ ОЩЕ НЕ ЗНАЕ за себе си. Служенето на жената към мъжа е да му покаже какво ВЕЧЕ Е ПОСТИГНАЛ ТОЙ.
 8. Жената винаги очаква от мъжа нещо, което баща ѝ не е могъл да ѝ даде.
 9. Мъжът мечтае да превърне своята жена в кралица, а жената мечтае да има вече готов крал.
 10. Някой, който иска да бъде приет такъв, какъвто е, просто иска да се чувства в безопасност.
 11. Жената, за да бъде желана и обичана, трябва да откаже да бъде необходима. Тогава тя ще се превърне в лукс, като е лукс диамант, който е напълно безполезен, но никой не иска да се раздели с него.
 12. Мъжът, за да успее, трябва да развие женски качества: интуиция и приемане на обратна връзка от другите.
 13. Жената – това е чувство. Чувствата не могат да бъдат подложени на анализи. Те могат само да бъдат успокоявани.
 14. Хората ценят не това, което вземат, а това, което дават. Така че, като приемаме дори най-малкото нещо, ние разпалваме отново тяхната любов към нас.
 15. Човекът живее в метафората на своя живот. Позволявайки на друг човек да прояви в наше присъствие своята метафора, мит, въображение, фантазия, заблуда, той започва да се чувства свободен и затова отново и отново търси нашата компания.
 16. Жената, за която парите са по-важни от любовта, е разочарована от баща си. Тя продължава търси любовта му. Неспособна да приеме загубата на любовта на баща си, тя я замества с пари.
 17. За да ловувате добре, трябва сами да се превърнете във вкусна стръв.
 18. Вярата е основният критерий за разграничаване на Любовта от Съжалението. Ако вярвате в успеха на някого, това означава, че го обичате. Ако не го правите, значи го съжалявате.
 19. Жената е тази, която желае да СЪтворява. Мъжът обича да твори САМ.
 20. Собствената ви значимост ви пречи да признаете значимостта на някой друг. А собствената ви значимост поражда и собственото ви самосъжаление. Параграф 22.
 21. За да преминете на ново ниво, трябва да изпитвате благодарност за предишния опит.
 22. Перфекционистът крие безсилието си зад желанието си за съвършенство.
 23. За да станете богат, трябва да имате желание да докажете на баща си, че сте толкова добър, колкото и той. За да задържите парите, трябва да се откажете от протеста си срещу баща си и да го приемете в сърцето си.
 24. Мъж, който изневерява на жена си, търси любовта на майка си в други жени. Той е видял разочарованието ѝ от него като дете и сега иска да я задоволи чрез други жени.
 25. Абортът често води до раздяла на родителите на нероденото дете. Животът им казва: „Ако не можете да продължите мен чрез детето си, не трябва да сте заедно…“.
 26. Жена, която потиска негативните си чувства, за да получи одобрението на мъжа, в желанието си да му угоди е обречена да стане нежелана от него. Мъжът се нуждае от чувствата на жената, независимо дали те са положителни или отрицателни. Чувствата са гориво за мъжа, което го води към целта. Важното е горивото да е истинско: живо и искрено.
 27. Момичетата имат и мъжки проявления, а момчетата – женски. Мъжкото проявление на жените се вижда в майчинството, а женствеността на мъжете – в нерешителността по пътя към целта. Жената трябва да извърши подвиг, за да се изключи от майчинското си поведение по отношение на мъжа и да започне да му се доверява напълно. Изисква се и подвиг, за да може един мъж да включи своята мъжественост и да поеме отговорност за другите.
 28. Силата на жената е в приемането. Човек, който може да приеме случващото се, без да протестира, винаги привлича хората, защото повечето от тях жадуват за одобрение и се страхуват да бъдат съдени. Само една самодостатъчна жена с голяма вътрешна сила е способна да приеме, да се довери и да повярва на човека до себе си.

Идеите са от тук, допълнени и преработени от мен

Написано от Аида Марковска

Родов и холистичен терапевт, основател на Школа по родова терапия "Задругата на родонавтите"

Коментари

0 коментара

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *