Изкуствен vs. Естествен… – темата в „Новото време“ на 3 ноември

30 октомври 2023

Изкуствен или естествен … път искаме в живота си?

Нужно ли е да ги противопоставяме и жизнено важна ли е нуждата ни от изкуствените помагачи: подсладители, хормони, епруветки, петриеви панички, силиконови балони, AI, ChatGP; кой може без тях и може ли или само си въобразява?

Ще оцелеем ли в среда на напълно приглушена естественост, или поривите на телата ни все пак ще ни оставят някаква мъждукаща пътека в живия живот без преструвки?

Харесваме ли наистина надуваеми кукли или само това имаме, за да се задоволим в нагона си към безоблачно и безотговорно ежедневие?

О, няма да сме така мрачни, още повече, че гостите в студиото ще са слънчеви!

С първия ноемврийски петък ще ви дадем малко цвят на вълните на Дарик, Пловдив.

МАРИЯ ПАПАЯНОПОЛ

ОСНОВАТЕЛ  на пространството за йога и събития  ЙОГАЛАБ, ЙОГА ПРЕПОДАВАТЕЛ

По образование икономист с дългогодишен опит в сферата на счетоводството и финансовия одит.  Майка  и щастливо обвързана жена. 

МАРИЯ ПАПАЯНОПОЛ  споделя, че за нея йога е много повече от просто огъване, усукване и издължаване на тялото.  Да, започва с тялото, но йога позите не са цели и не трябва да ги превръщаме  в такива.  Те са инструменти, използвани за облагородяване на ума. Вярва, че в йога най-важното е да си вечен ученик. Йога е нейният начин да възпитава себе си в различно отношение към света.

Вече 13 години тя следва своя път начертан и белязан с йога.    Мария безкрайно много вярва в живото общуване и  обича да споделя йога във всякакви форми на редовни класове,  тематични събития,  групови пътувания.  В тях тя се стреми да обединява различни подходи и да ги превръща в  лекарство за тялото и душата.

Безкраен търсач на вдъхновения от музиката, танците, движението в свободна форма, ученето, срещите на постелката, пътуванията.   Преминава през многобройни майсторски класове и обучения с цел придобиване на задълбочени познание в различни стилове и школи.

Радослав Кирилов – Софтуерен Архитект и Инженеринг Директор

Богат професионален стаж от над 15 години в софтуерния инженеринг и мениджмънт на висок клас проекти. Широко скроен и отворен за новости, идеи и идеологии. Винаги развиващ себе си и хората около него, не само да посрещнат новите предизвикателства, но и да ги развият в съществени възможности.

Написано от Аида Марковска

Родов и холистичен терапевт, основател на Школа по родова терапия "Задругата на родонавтите"

Коментари

0 коментара

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *