Майка ни и връзката ни с нея

14 август 2023

Здравейте, приятели!

Нали знаете, че често се случва една и съща тема да бъде актуална при множество хора, които сякаш са се наговорили да говорят и работят по нея? Това е чуден феномен, аз обичам да го следя отблизо и да предусещам „накъде духа вятъра“.

Последните седмици най-активна е темата за майката и вярата ни в нея, идеята за това какво обуславя връзката ни с тази, която ни е родила и/или отгледала. Наскоро ме поканиха да бъда лектор на един приятен форум и аз обичайно попитах по коя тема биха желали да разкажа от своята работа. Отговорът беше: „За връзката ни с мама“. Няколко семинара и практики, насочени към разбирането на тази връзка, затвърдиха в мен усещането, че това е темата за тези августовски дни.

Знаете ли кога една жена става майка?

На първо място майката е енергия. Тя е вълшебната невидима нишка, която ни свързва с живота.

Идеята, че яйцеклетките избират спермата, е наистина нова за човешката плодовитост
Професор Даниел Брайсън

Нека ви разкажа- наскоро учените биолози и генетици отхвърлиха тезата за „най-бързия сперматозоид“, който печелейки състезание по надбягване (или надплуване!?), стига пръв и минава през клетъчната мембрана на очакващата го в тъмната яйчникова тръба яйцелетка.

Ако и вие сте били на това мнение, време да чуете как всъщност учените обясняват сега нещата. До повърхността на яйцеклетката достигат голямо множество- около няколко стотин хиляди сперматозоиди-и се прилепват към нея. Но тя, яйцеклетката допуска само един да премине през стената и да я оплоди. На какъв принцип тя избира? За учените това все още е загадка. Яйцеклетката подава своите химически сигнали, но методът е чисто енергиен, а принципът, според който тя го прави, учените ще търсят тепърва. Детето, което се зачева е необходимо да има енергиен отпечатък в своето семейство, род, народ, в този си земен живот; казано с други думи да има възможността да се включи в съответния кармичен кръг и да направи нужното, за да го продължи. Дали да не допуснем, че именно това е принципът, чрез който яйцеклетката избира своя оплодител? Учените твърдят, че неясно защо яйцеклетките имат „предпочитания“ към материала от определен мъж, а към друг остават напълно неотзивчиви и този определн мъж често не е избрания съпруг и баща на детето.

Като малка бележка ще оставя тук само това именно това откритие дава и по-ясен отговор на предимството във времето при зачеване, на трите родови линии… и на още много въпроси. Също и е доказателство за действието на закона на огледалността.. – за тези от вас, които знаят малко повече и са чували моите лекции.

Една жена става майка, когато нейната узряла яйцекетка ПОСОЧИ и допусне оплождането от точно определен сперматозоид. В този миг енергията на жената е тази, която води, избира, насочва. Тук, разбира се, веднага ще дойде и темата за зачеването извън жената, но нека и тази тема оставим за следващ път.

В този миг започва майчинството в биологично и енергийно отношение. За това майката е известена още в момента и само поради това, че напълно скъсахме с природните си инстикти и интуиция, съвременната жена не усеща категорично този миг.

Това ли те прави майка? Да, и това. Тук процесът е свързан с предоставянето на физическо поле за въплъщаване, но и защото самия род и семейство имат нужда от това зачеване. Енергията на майката, приема в себе си енергията на бащата, за да създадат уникално същество, със своя собствена енергия и сила.

На този процес влияят майчините мечти (аз мечтаех за дете с очите на баща си и познайте- точно с тези очи ме гледа дъщеря ми), желания и опасенията ни, като например, че ще прилича на някого, когото не харесваме, че няма да е здраво или умно дете и т.н. Жената е тази, която създава желания хмичен призив и извиква необходимия сперматозоид. Всичко от обкръжението ѝ може да повлияе на тази жена: нейното детство, произход, възпитание, отношенията с хората и бащата, с неговото семейство и род, професията, … няма смисъл да изброявам, влиянията са силни и многопосочни.

Точно този миг и ни свързва завинаги с тези, които наричаме родители. Този миг не може да бъде пренебрегнат при никакви обстоятелства. Това е заплитането на нишката на нашия живот, започващ с избора на мама какви и кои да бъдем. Това в родовата работа ние наричаме благословия от рода, майчина благословия и тя е един от най-важните фактори за щастието в нашия живот. Осъзнаването на жената за този момент и подготовката за него е особено важна – за отделния човек, който се ражда, но и за цялото ни общество.

Второто важно нещо, което произтича от първото е, че майка ни е проводник на енергията на рода, заедно с баща ни. Чрез нея и напълно директно в пренаталното ни съществуване човекът се оформя като такъв: физически, енергийно, интелектуално… от силата, устойчивостта на майката и от ресурсите, които осигурява бащата. Когато ще ставаме родители е особено важно да познаваме и този механизъм, поне до колкото ни е възможно. Чрез връзката на бащата и майката на всички нива се формира здрав и силен канал на родова енергия или обратно- слаб, тих, не много добър. Силата му може да бъде увеличена, ако познаваме своите родители, тяхната съдба, ако се свържем с тях на духовно ниво, отвъд думите, претенциите, обвиненията. В тази посока ние ползваме родовата терапия. Търсим и начини не само да усилим този поток, но и енергията от него да бъде стимулираща, позитивна, добра не само за нас, но и за всички след нас- нашите потомци.

За потоците на рода скоро ще проведа родова беседа - 12 септември, 18:30 ч на ZOOM

Това е само началото на връзката ни с мама….

Тази тема ще продължа с още статии, но нека сега осмислим казаното до тук.

Следва продължение!

Написано от Аида Марковска

Родов и холистичен терапевт, основател на Школа по родова терапия "Задругата на родонавтите"

Коментари

0 коментара

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *