Марс е в Козирог. И какво?

4 януари 2024

5 препоръки какво е мъдро да се следва през периода на Марс в Козирог от 4 януари до 13 февруари

Енергията на Марс се съсредоточава в практични и конкретни цели. Ето няколко съвета от астролозите, които прочетох и смятам, че техния синтез може да ви е полезен:

1.           Планирайте и организирайте: Използвайте дисциплинираната енергия на Козирога, за да създадете ясни и реалистични планове. Определете конкретни крайни срокове и приоритети. Този период е идеален за разработване на подробни стратегии и планове за действие, особено за дългосрочни проекти и амбиции в кариерата.

2.           Проявявайте постоянство в постигането на целите си. Използвайте упоритостта и търпението, характерни за Козирога, за да преодолявате препятствията. Не позволявайте на временните неуспехи да ви отклонят от правилния път.

3. Не пропускайте възможността да направите крачка в кариерата: това е идеално време за вземане на решения относно кариерата и за търсене на нови възможности за професионално развитие. Опитайте се да бъдете по-активни в работата, предлагайте нови идеи и поемайте предизвикателни задачи.

4.           Прилагайте самодисциплина, за да подобрите личните и професионалните си навици и знания. Това може да включва учене, развиване на нови умения или подобряване на съществуващите. Също така е важно да бъдете отговорни в действията и обещанията си.

5.           Поставяйте здравословни граници в личния и професионалния си живот. Това ще ви помогне да поддържате баланс и да предотвратите прегарянето. Не се страхувайте да казвате „не“ на задачи или отговорности, които пречат на основните ви цели.

Как другите планети ще си взаимодействат с Марс в Козирог и какво да очакваме или от какво да се предпазваме?

Паралелните транзити, съчетани с транзита на Марс през Козирог, създават уникална астрологична динамика. Венера в Стрелец и Марс в Козирог: тази комбинация може да доведе до разширяване на хоризонтите в личните и професионалните взаимоотношения. Венера в Стрелец носи желание за приключения, оптимизъм и стремеж към разширяване. Това може да насърчи по-смели и решителни действия в любовните и финансовите въпроси под влиянието на Марс в Козирог.

Оттук нататък е важно да не пропускате възможности за увеличаване на доходите си. Защото също така е важно да избягвате поемането на ненужни рискове, тъй като Марс в Козирог призовава към разумни и обмислени стъпки.

Краят на ретроградния Меркурий е съпроводен с подобряване на комуникацията, разрешаване на недоразумения и по-ясно вземане на решения. В съчетание с енергията на Марс в Козирог това може да означава, че е най-подходящото време за започване на нови проекти, сключване на сделки и вземане на важни решения. Също и за разговори за повишение или увеличение на заплатата.

Приключването на ретроградния Юпитер се свързва с нов растеж и разширяване. В контекста на Марс в Козирог то може да засили стремежа към успех и разширяване на професионалните хоризонти.

Желая успешен месец на всички нас! 🙂

Написано от Аида Марковска

Родов и холистичен терапевт, основател на Школа по родова терапия "Задругата на родонавтите"

Коментари

0 коментара

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *