Мъж с главна буква

14 февруари 2024

Скъпи приятели, попаднах на хубава статия относно мъжеството в наши дни. Вероятно знаете, че това е темата ми в тези месеци, а на 17 март в София ще имам събитие по темата: Мъжествеността и бащинството в българската родова система -мини семинар.

Сега ви предоставям превод на статията, която намерих по същата тема и ви желая приятно четене! Освен това няма да добавям снимки и картинки, защото няма да ви подценявам като интелект, напълно способен да прочете свързан и интересен текст, съсредоточен за около 7 минути. Разбира се, SEO-то на сайта ще вие на червено. Но на мен поне това не ми е важно. Важно е, че споделям с вас съществена тема!

Мъж с главна буква

„Днес човечеството преживява най-голямата си травма и се намира на кръстопът. Картината е наистина депресираща: жените са настървени до краен предел, а никой не учи мъжете как да бъдат мъже. Ако един мъж е истински Мъж, той няма да има проблеми. Всеки проблем в живота му говори за едно: липсва истинска мъжественост!

Садхана (ежедневна практика) е единственото нещо, което ще ви помогне да изградите това, от което се нуждаете в този живот. Знам: много от вас са мързеливи по отношение на садханата, но аз не наричам това мързел, нито негативизъм, нито депресия. Наричам го самоотричане. Отричането от себе си е основният проблем на мъжете. Жената винаги се опитва да разпознае себе си и да бъде призната, докато мъжете винаги се опитват да се скрият в себеотрицание.

Няма щастие извън вас. Вие се опитвате да: „Ето, ще направя това и ще бъда щастлив!“ Това не е така – това е чисто бягство от вашето истинско мъжко предизвикателство.

Изграждането на взаимоотношения в живота трябва да се ръководи от някои природни закони. Повечето мъже страдат от невроза, защото не осъзнават: мъжът и жената са поразително различни! Жените са снабдени с механизъм за отглеждане на семената. Тя, жената, взема вашата сперма, поставя я в яйцеклетката си и ето ти бебе!

Дайте й една идея и тя ще направи цяла схема от нея. Ако един мъж знае как да използва този дар на жената, той има такова невероятно предимство в ръцете си, че дори не можете да си представите!

Всеки мъж има свой образ на жена, който неуморно търси. Мъжът търси или точно копие на майка си, или нейната противоположност, в зависимост от това как е успял да се утвърди през първите пет години от живота си. Запомнете едно важно нещо: когато срещнете Жена, вие срещате много повече от просто жена! В една жена мъжът търси своята женска полярност. Често, когато погледнете една жена, не виждате жена. Виждате статуя. Но жената не е статуя, тя е живо органично същество.

В своя начин на живот жената е завършена. В свещените писания жената се нарича Луна. Точно както луната навлиза в своята пълнота, а след това намалява и се променя през цялото време, така и жената в умствено, физическо и духовно отношение е много променлива. На тези колебания е подвластно и руслото на нейната духовна сила. Днес една жена е очарователна и лъчезарна, а след няколко дни не можете да измъкнете и дума от нея. Наричаме това обикновено женско настроение. Всяка жена има своя натална карта с Луната в нея. Настроението на жената зависи от това в кой зодиакален знак се намира умът на жената. Луната преминава и през тялото на жената. Комбинацията от всички тези фактори във времето и пространството формира нейния менструален цикъл. Затова той има много голямо влияние върху жената.

Да използваш жена само за сексуално и чувствено удоволствие е като да ядеш изискана, разкошна торта, когато си много гладен. Сексуалното общуване между мъж и жена обикновено изглежда така: мъжът изпитва удоволствие и удовлетворение от факта, че е победил. Завладял е. Успял e. Еякулацията не е нищо друго освен задоволяване на мъжкото его. Имате напълно погрешна представа за еякулацията. Тя не е някаква дреболия: за производството на 1 капка сперма са необходими 80 капки кръв. По време на еякулацията мъжът изпитва силно чувство на отпускане. Еякулацията може да има благоприятен ефект върху вас, но само ако разберете значението на това, което я предхожда.

Най-чувствителният механизъм, с който е надарен мъжът, е докосването. И вие, и партньорката ви трябва да се докосвате един друг. Това се нарича сливане на телата. Понякога го правите погрешно: започвате от първичните мембранни системи. Целувате или стимулирате много чувствителни и деликатни зони. Използването на преки пътища е най-побеждаващата мъжка стратегия. Връзките, в които тя се проявява обаче, се оказват разочароващи и за двамата. Преди всичко осъзнайте, че всяка жена иска тялото ѝ да бъде възхвалявано. Дори да се смята за дебела и грозна, кажете ѝ, че на света няма по-красива от нея; защото всъщност на нея ѝ е все едно дали е красива или грозна – тя се нуждае от вашето внимание и грижа.

Жената има нужда от постоянна социална сигурност и иска да бъде водена. Ето защо тя търси мъжа… Жената иска да се чувства в безопасност по всяко време. Подобно на Луната, тя расте и намалява, тя е ту в подем, ту в спад, затова за нея е важно да бъде в безопасност. И тя постоянно ще проверява дали мъжът, когото обича, ѝ дава тази сигурност, като му създава проблеми. Понякога се стига до лудост и жената иска да ѝ се поддадете. Това е нейният начин да докаже на себе си, че сте неспособен да запазите здравия си разум и следователно не сте неквалифицираният водач, който й е нужен поради което тя има право да се разбунтува срещу вас.

Първо, жената иска да се увери, че не сте некадърен лидер. Ако сте губещ такъв, обикновено спирате да говорите с жена си. Има една поговорка: „Ако не говориш с на жена си, ще говориш с неприятностите си“. Ще се забъркате в неприятности, повярвайте ми. Ако можете да говорите с жена си, може да ви се размине всичко. Затова запомнете: първото нещо, в което една жена ще иска да се увери, е способността ви да бъдете лидер. Добре е, ако мъжът е свикнал да бъде лидер, но дори и тогава той трябва да утвърди лидерството си в очите на жената. Не си мислете, че можете да й кажете: „Да, аз съм самото съвършенство!“. Без значение колко красив сте по природа, важното е дали природата на една жена приема вашето съвършенство за истинско.

След това – мъжът трябва да осъзнае, че жената не се интересува от това дали е мъдър или глупав. Някои от вас са обсебени от това да бъдат изключително умни. Жената иска да знае колко можете да й говорите като лидер. Можете да знаете всичко на света, да имате искрящ хумор, да сте първи във всичко, но ако жената не ви приеме в разговор като лидер, си тръгвате – с всичките си пари, мъжки шовинизъм и цялата тази несъстоятелна ваша история. Законът за достъпността има още един важен аспект: говорете с жена си директно, без да се изтъквате. Някои мъже са убедени, че можете да очерните една жена, като ѝ говорите неприятни неща, а тя ще забрави за всичко и ще остане с вас?! Не си копайте сами дупка! Бъдете честни с нея.

Също често забравяте един важен закон: Слънцето е живо, дейно, а Луната го отразява. Жената отразява вас. Тя никога няма да бъде вас – такъв е природният закон – но отразява вашето подсъзнание. Тя никога няма да отразява вашето съзнание. Аз например знам, че моето подсъзнание е много милозливо. Всички жени в моя екип казват: „Той е състрадателен и милозлив“. Няма да чуете такова нещо за мен от мъжете в екипа ми. Те казват: „Страхувай се от него. Не се изпречвайте на пътя му, той ще ви разкъса на парчета.“ Това е така, защото жените са надарени със способността да виждат директно в нашето подсъзнание. Една жена може да не е в състояние да види аурата ви, но може да прочете подсъзнанието ви – така работи нейната интуиция.

Бъдете директни, бъдете точни. Питате ме: „Защо това трябва да ме интересува?“. Ще ви отговоря: не ви е безразлично, защото жената е вашата противоположна полярност. Ако вие сте Северният полюс, тя е Южният полюс. Можете да живеете с една жена, да я обичате или да я мразите. Ако я обичате, тя ще бъде като гълъбица за вас. Знаете, че гълъбът е символ на мира. Обичайте една жена и тогава, независимо колко невротична, неприятна или глупава е тя, тя ще внесе мир в живота ви по един или друг начин. Ако съжителствате просто и само с някаква жена, ще бъдете затворени във времето и пространството. Ако я мразите, ще съсипете живота си. Отричайки своята полярност, вие отричате себе си.

Не можете да давате съвети на една жена въз основа на земните закони. Жената е по-знаеща. Мъжът има само една възможност спрямо жената: да бъде божествен. Божествената близост ще ви позволи да запазите равновесието си.“

Йоги Бхаджан

Какво мислите вие? Какъв е Мъжът днес и как той разбира Жената?

Написано от Аида Марковска

Родов и холистичен терапевт, основател на Школа по родова терапия "Задругата на родонавтите"

Коментари

0 коментара

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *