10 навика на щастливия практикуващ Рейки

19 април 2017

Микао Усуи нарича Рейки системата за лечение „таен начин за получаване на щастие, лек за всички болести.“ Освен това щастието – това не е нещо външно. То е по-скоро лично качество, което ние развиваме чрез практика по Рейки.
Да бъдете щастлив човек означава да имате навици, които ви подкрепят в състоянието на щастие. Така щастието се явява просто набор от добри навици.

 

Кои са тези навици за практикуващия Рейки?

 


1. Живее в благодарност

Когато благо даряваме, тогава и благо получаваме и ставаме благополучни. Нека първо се погрижим за благодарността, а след това благосъстоянието  ще бъде с нас!

 

2. Обгражда се с позитивни хора
От вашата среда зависи до голяма степен вътрешното ви състояние. Хубаво е да общувате с хора с близки до вашите възгледи, които ви подкрепят и мотивират вашето развитие.

 

3. Ежедневно практикува на Рейки
Вашата ежедневна практика ще даде своите плодове. Ще бъдете изпълнени с мир и спокойствие в душата и това състояние става все по-стабилно с всеки изминал ден.

 

4. Не забравя петте принципа на Рейки.
Първите два принципи ще ви върнат в състояние „тук и сега“, което помага да живеете по-съзнателен живот. В крайна сметка, когато сме ядосани, ние пребиваваме в миналото, а когато се тревожим – пребиваваме в бъдещето. Останалата част от принципите помагат да се избегнат вътрешните конфликти.

 

5. Усмихва се
Когато се усмихвате, помагате на лицевата мускулатура да подскаже на ума, че трябва да се доведе и съответното добро настроение. В крайна сметка, нашите тела и съзнанието ни са едно цяло.

 

6. Прощава
Щастливите хора прощават  лесно и бързо, както на себе си, така и на другите, и ги приемат такива, каквито са без да съдят.


7. Грижи се за тялото си

Тялото е добре когато е здраво, гъвкаво и стройно.

 

8. Работи с радост
Каквото и да правите,  намерете в работата полза за себе си и за другите, а това неизменно носи радост и удовлетворение, които са пътя към щастието.

 

9. Оптимист е
Във всяка ситуация може да се намери както нещо положително, така и нещо отрицателно. Щастливия човек е по-скоро оптимист и винаги намира хубавото във всяка ситуация и го извежда на преден план.

 

10. Поема цялата отговорност за своя живот и щастие
Никой освен вас не може ви направи щастливи.

 

Ако успеете да усвоите тези „лесни“ 10 навика в живота ви няма да има място за провал.

Добър да е денят ви, Рейки хора!

 

Източник: http://www.reikicards.ru/10-privychek-schastlivogo-praktika-rejki/

Написано от Аида Марковска

Коментари

0 коментара

0 коментара

Вашият коментар