Връзките са инвестиции! ? 🙂

14 февруари 2024

Днешния ден изисква  да кажем няколко думи за връзките. Затова ще си го позволя, защото, честно казано, имам и известен опит. 😊

Връзките са инвестиции. Да, така е! 🙂 Защото:

Всеки, който е във връзка дава от това, което има в изобилие и иска в замяна да получи от това, което не му достига. Чиста сделка, нали?

Жените с високо енергийно ниво имат най-примамливата „инвестиционна оферта“. В женските кръгове и семинари го наричаме вдъхновение, женственост, женска сила. Именно тя е тази, която се оценява на пазара на отношенията като равна с „теглото си в злато“.

Красота, пестеливост, готварски умения, усет за чистота и подредба, владеене на интимни техники – всичко тва е „по-евтино“. Мъжът може да ги организира за себе си по няколко различни начина, освен да е във връзка с единствена жена.

И сега моля ви чуйте най-важното, това, което привлича мъжът към жената!

Женствеността е единственото нещо, което мъжът не може да си купи за никакви пари. Женствеността се дължи на женското ни самочувствие и на нищо друго. На усещането, че сме пълноценни жени, сто процентови!

Жена с ниско самочувствие има нулева женственост. Ето защо тя привлича безперспективни „инвеститори“, използвачи, мързеливци. Такива жени могат да живеят години наред в токсични връзки с алкохолици, егоисти, насилници – такива мъже, които само вземат, но почти нищо не дават.

Защо се случва това с тези прекрасни иначе жени?

Вижте тази формула:
Ниската самооценка = ниско оценяване на себе си = поставяне на ниска цена за себе си.

Жената не вярва само по себе си, че може да бъде обичана, да ѝ се възхищават „за нищо“, като най-вече не осъзнава, че се е родила с огромен „капитал“ – женственоста си. Такава жена е готова да „плати допълнително“ за съмнителното си „женско щастие“. Всеки нов опит от отношенията с мъже, които не я оценяват, само още повече я уверява в това: „Аз не съм достойна.“ Това се оказва един ужасяващ порочен кръг, от който тя трудно излиза. Но идва време в което тя си казва: „Стига! Аз съм първо жена. Коя съм аз в действителност?“

Да погледнем и малко по-далече. В един иначе хармоничен съюз може работи и друг порочен кръг. Мъжът инвестира в жената – дава пари, време, сили. В замяна тя го вдъхновява, подкрепя неговата мъжественост и увереност. Колкото повече инвестира мъжът, толкова повече получава обратно и още повече мъжът оценява и обича своята „златна съпруга“. В края на краищата не напразно казват, че зад всеки успял мъж стои една велика жена. Това е съвсем вярно!
Ако обаче неговият „инвестиционен проект“ първоначално е построен неправилно, ако той е несигурен в своята мъжественост и сила, жената веднага започва да показва на мъжа всичките си съкровища, с които той може да разполага, за да го „подкрепи“, например:

  • Тя си „ляга“ с него още на първите им срещи;
  • Приема всичките му предложения като свои;
  • Започва да готви за него тристепенно меню всяка вечер, пренебрегвайки умора и настроение;
  • Ражда и отглежда децата почти сама, защото той има други занимания;
  • Живее години наред в „семейна връзка“, без да желае да се регистрира тази връзка, убеждавайки се, че бракът не е важен, важно е само доверието;
  • Носи тежки чанти, пазарува за всички само със свои пари, купува предмети и обзавежда дома за двамата;.
  • – ………………………………/този списък може да стане огромен, затова спирам/

Жената смята, че така си „вдига залозите“ на брачния пазар. Но става обратното, тя обезценява себе си и получава капчици внимание, съвсем по малко, малки подаръчета, дадени без ентусиазъм, получава презрение, омаловажаване, падение.

Защото на „инвестиционния пазар“ сделката е ясна: човек никога не оценява това, което получава безплатно. Не давайте себе си само срещу надежда, че той „ще се поправи“.

А за него? Във всеки подобен модел на взаимоотношения, различен от „златния стандарт“, мъжът деградира. В този, наистина златен стандарт няма равенство между двамата: жената е вдъхновител, тя разменя своята женственост за сила, доверие и закрила. Затова внимавайте, ако във вашия съюз сте
– „равностоен партньор“, „боен приятел“ и пр.;
– ако разделяте всичко „по равно“, „наполовина“, „справедливо“.

Това означава само едно: мъжът е спрял в своето развитие, че това е неговият максимум. Оттук нататък всичко върви само надолу. Разбира се, освен ако не промените правилата на играта. Или човека. 🙂

Златният принцип на взаимоотношенията е: аз съм жена и имам капитала на своята неизменна женственост, проявена именно като женска сила: радост, добро настроение, вяра в мъжките решения, гъвкавост в решенията, нежност към света и себе си, увереност в своята красота и способности. Той е мъж, има капитала на своята автентична мъжественост, проявена като устойчивост, решимост, внимание и целенасоченост в отношенията, смелост в живота, работоспособност и отговорност.

Заедно сме НИЕ! Едниствени на света.
Честит ден на любовта. Честити да са всичките ви дни в любов!

Прочетете и за петте неща, които изтощават енергията на жената. , но също и за Ин и ян – във връзките на мъжете и жените

Написано от Аида Марковска

Родов и холистичен терапевт, основател на Школа по родова терапия "Задругата на родонавтите"

Коментари

0 коментара

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *