Правилата на щастието- правило тринадесето

6 януари 2017

Правилата на щастието /по Артур Шопенхауер/
50 правила, които дават смисъл и намират щастието в живота на всеки от нас.
50 правила – за мнозина прекалено много, за неколцина – достатъчно, за да вникнем в щастието.
Ще ви заведа в света на „Изкуството да бъдем щастливи“ и като евдемонолог /щастиеолог/ ще правя малки коментари. ?

Правило 13: Бъдете ведри през повечето от времето си. Не е неуместно да си ведър. Ведрото настроение е за предпочитане, винаги е заслужено, дори в най-черните ни дни. Ведростта подмладява, ободрява, дава сили и ни дава СМИСЪЛ.

Ведростта винаги е в настоящия момент, затова тя ни задържа в преживяването на настоящето. Съжалението, мечтанията и копнежът ни връщат назад или ни хвърлят в неясното напред, но ведростта е в сегашно време винаги. Ведростта се тренира. Започнете с това да сте ведри от една до три минути – с ясното съзнание, че поддържате ведро настроение. Удължавайте това време докато установите, че сте ведри през повечето време в ежедневието си без дори да го мислите.


Ведрите хора имат множество добри връзки, общуването с тях е лесно и затова, ако поддържате ведрост и то искрена, ще имате много възможности да се спасявате или измъквате от трудни ситуации, да намирате приятели и решения, които иначе, в тежко и мрачно настроение не биха ви хрумнали изобщо. Ведростта е и заразна, дръжте се близо до ведри хора, заразявайте и вие с вашата ведрост- единственото условие е, тя да е неподправена. Ведростта е ценност, която може да замени всички останали ценности, но сама е незаменима от нито една от тях. Ведрият човек е най-желаната компания и ви отдалечава от самотата. Ведростта държи ума бистър и бърз.

Ведростта прави чертите на лицето ви приятни и ставате красиви.

Откривайте какво ви носи ведрост: разходка сред природата, приятни разговори, добро четиво… списъкът е ваш и е дълъг. Ведростта се чете в очите и не може лесно да се подправи.  

 

Написано от Аида Марковска

Коментари

0 коментара

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *