fbpx

Aside

Род – дума, която носи много сила и много значения. Род, родина, народ, роднини… В речника род е група от хора, които са свързани по между си с кръвна или брачна връзка.

За мен и в моите семинари думата род означава много повече.

Род това е група от души, от същности, между които тече и се движи информация, която наричам родова енергия.

В рода хорат8d8fbd4b68b21382139e7124e3b5d36a_w960_h2048а са свързани по много начини:

  • По кръвен път – или по пътя на физическото им създаване
  • По емоционален път: копнежи, неосъществени връзки и т.н.
  • По пътя на законите на рода: брак, съжителство, довеждане, природство и т.н.
  • По други начини: например побратимяване, осиновяване и т.н.

Добре е да познаваме начините и възможностите да влияем осъзнато върху родословното си дърво, върху мисията и задачите на рода, да имаме знания за неговата жива структура. Освен това в задачите на всеки от нас е да създаде психоемоционалното родово дърво, където да положи условията за разбирането на дълбочината на човешките връзки в собствения род и тяхното предназначение в света.

Всеки род има своя мисия. Мисия, която се изпълнява пряко или косвено, осъзнато или не от членовете на рода.

Всеки човек принадлежи на няколко рода – всеки от нас е обединителна сила в няколко рода.

Човек принадлежи на бащиния си и на майчиния си род, като по този начин ги обединява и създава своя собствен род. Двата му родителски рода са сродени чрез връзката на родителите му, независимо дали тя е афиширана пред обществото. Афишираната връзка е тази, за която обществото знае, дори да не е по нормите му. Неафишираната връзка е тайна, тя не е съобщена на никого в обществото и съответно се реализира в рода като такава.

Всички тези връзки и отношения създават общо информационно поле, където законите на рода действат силно и значимо, без оглед на това дали човек е  запознат с тях, одобрява ли ги или им се противопоставя.

Знанието и съобразяването с родовите закони носи потенциала на мира, на разбирателството и любовта. Тяхното скриване, отричане и загърбване води до разрушителни за рода последствия и в крайна сметка за неговото изтриване от линията на човешките родове. Да, случва се и то не рядко, човешките родове загиват и се трансформират. Те отдават своята енергия на други родове и преливат в тях или в по-лошия случай – изчезват незабележимо и завинаги от лицето на земята.

Когато множество родове сторят това – загива народ. Родът и народът може да бъде затрит в рамките на часове. Знаем в световната история за такива случаи. Понякога това може да се случи и в рамките на няколко поколения- случва се родова агония. Енергията на рода свършва, изчерпва се и рода погива тихо и незабележимо или драматично и бурно.

В този процес рода може да остави следи и да има своето място в историята. Всеки род има следи в историята, но често е трудно да се открият и пресъздадат, още по-трудно е да се осмислят и преживеят отново по нов начин.

Може ли да изчезне цял народ, питате се вие? Да, народът се състои от родове, а те от родени, неродени, живи и мъртви хора. Ако армия завоевател мине и пресече живота на всички живи в рода, родът остава само в историята. Той не се подновява по кръвна, физическа линия.

Родът обаче, както вече казах, не се поддържа само по кръвна линия. Той може да бъде подновен и по духовна такава, по силата на намерението на души от рода, които се връщат на земята, за да подновят рода си. Така се създават и новите родове.

Родовете, които просъществуват дълго и силно, имат своите родоначалници, своите първи предци. Хора с души, слезли в материалния свят, за да създадат род със силна енергия и особено силна мисия. Тези хора носят на света чистата, изначална и мощна родова енергия, със силата на която родът изпълнява своите задачи.

Аида Марковска, авг 2016

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

%d bloggers like this: