Слушайте на 2 февруари „Новото време“, наречено „Войни и мир“

22 януари 2024

2 февруари, 11 ч. Дарик радио Пловдив /105,4 Мхц/, „Новото време“ с водещ Аида Марковска с тема: „Войни и мир“, в разговор за мъжките времена, за важността и силата на честта и достойнството, за войните и воините, за съвременната идея да браним род и родина. Къде загубихме мъжествеността и присъщите за нея отговорност, разум, сила и устойчивост.

Водещ: Аида Марковска

Гости: Мирослава Иванова от изд. „Цифреблат“ и д-р Петко Георгиев, комитет „Родолюбие“

Мирослава Иванова е завършила специалността „Българска филология“ в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Дълги години е работила като автор и редактор в печатна медия. Създател е на ЦИФЕРБЛАТ – издателство и сайт. Тя публикува в книгата „Три войни и мир“ спомените на своя прадядо Минко Хитров за участието му във войните за национално обединение 1912–1918 г. Книгата е израз на памет и почит към нашите предци от онова, както го наричат историците – военно поколение на България.

Д-р Петко Георгиев от комитет „Родолюбие“. Той е главен библиотекар в Народна библиотека „Иван Вазов“ и е убеден, че това е точното място за неговата реализация. Има докторска степен по културология ,а библиотеката за него е един друг свят. Според него това  е пространство, в което великите неща се говорят тихо.

За себе си казва, че е родолюбец и не само, защото е родственик на Левски. Няма начин да не сте го виждали като част от възстановките, които прави всяка година комитет “Родолюбие“ по различни поводи и национални празници. Често може да го срещнете и в божия храм, защото е иподякон, четец, певец и свещоносец на Българската православна църква.

Написано от Аида Марковска

Родов и холистичен терапевт, основател на Школа по родова терапия "Задругата на родонавтите"

Коментари

0 коментара

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *