Бялата и черната завист

20 октомври 2022

Хората са свикнали да делят всички останали на добри и лоши. За другите казват, че притежават някои отрицателни и някои положителни качества. Но реално хората просто съществуват, пребивават в различни ситуации.

Завистта

Да допуснем, че човека има качество „завиждане, завист“. От енергийна гледна точка това изглежда така, сякаш един обект е залепен за друг обект. Има хора, които са много подвластни на това залепване. Те са завистливи хора. Те винаги се навъртат край другите и гледат какво имат, какво правят и сякаш желаят същото като на останалите.

Когато имаме предвид хората, на които се завижда, те се намират в известна опасност. Върху тях влияе енергиен поток от различни външни канали, по които постоянно се излъчва информация. И като правило това са лоши пожелания (това е особено качество на хората с подъл и завистлив характер). Всичко това може да доведе до т.нар. загуба на късмет, до получаването на системен белег, чрез който светът ще прочете човека въз основа на тези записи, които са били направени от недоброжелатели. Самите недоброжелатели пък се сблъскват с друг ефект – те спират да се движат, замръзват енергийно и остават като неподвижни.

Прилепването

Хората могат да бъдат разделени на такива, които залепват върху другите хора, и такива, върху които се залепват. Казано по друг начин някои имат това, което другите искат. Това не е класическото разделение на богати и бедни. Ако вземем за пример едно село, в което всички живеят по един и същи начин, пак ще има завистници и такива, на които завиждат: жената на някого е красива и интелигентна, реколтата на някого е голяма, кравата дава повече мляко, конят на някого е по-бърз, слънцето грее по-ярко в неговия двор и т.н.

Същото се случва и в обществото. Хората, които завиждат са роби. Тези, на които се завижда, са възможните лидери за завистниците си. Тоест някои хора смятат, че другите са успешни и те са се вкопчили в тях със своя манталитет, изисквания, претенции, недоброжелателство…. И наистина тези хора, на които завиждат и по които злословят са потенциални лидери.

Съзнанието

Цялото външно положение на човека е свързано с качествата на неговото съзнание. Когато някой иска да завладее някаква ситуация, преди всичко той ще бъде принуден да формира същите качества които са присъщи на самата ситуация. В противен случай ситуацията няма да издържи и ще се срине. Пример: ако сега просто дадете един милиард евро на някого, след няколко години той няма да го има вече, а много вероятно е да не остане жив и той самият. Съществуват редица истории за хора, на които са били спуснати много пари (от наследства, лотарии, чрез измами и т.н.) В началото тези хора се справят чудесно – през първите няколко дни. 🙂 Но когато потърсите тези хора няколко години по-късно, откривате, че почти никой от тях не е жив. Защото те просто се превръщат в потенциална лесна плячка за бандитите. Когато човек натрупва сам своето богатство, той се научава и да го пази. Тази способност расте заедно с богатството. Той се научава да го защитава и умножава. Той знае как функционира светът и как да се държи в него. А тези хора, които получават пари на куп, не са знаели, не са формирали такива качества и съответно те не могат да оцелеляват.

Мъдреците

Човек винаги се учи от другия. Отстрани изглежда, че единият обект е залепен за другия. Мъдрите хора не са завистливи, защото при тях функционира различен начин на мислене. Мъдрецът ясно вижда, че всичко, което притежава, е свързано с неговото съзнание. Той вижда същото и в другите. Всичко, което всеки има, произлиза от неговото съзнание, от неговия път. И вижда, че всеки има свой собствен път. Външната ситуация го интересува по-скоро повърхностно, защото той вижда, че е съзнание и че съзнанието наистина се развива. Процесът на еволюция е свързан с натрупването на качества в съзнанието. Всичко останало е само сянка.

Всеки от нас иска да получи определено количество информация. Но за да се развиваме, трябва просто да се занимаваме само със собственото си развитие. Няма други възможности. Нищо не може да бъде присвоено от никого в тази посока, никой не може да ограби другия – нито знанията, нито мъдростта, нито интелекта.
Трябва да работите върху развитието си сами. Завистта като такава е просто неуместна в такъв случай. Няма място, където да я вградите, дори и да искате. Вие може да се свържете с друго съзнание, но само, за да копирате информация директно от него.

Адептите

На нивото на адептите проявлението на завистта също съществува, но в различен аспект. Нека ви разкажа за самия механизъм. Учениците са били учени през цялото време да бъдат смирени. Скромността не е нещо абстрактно, което е необходимо за красотата на душата. Тя е необходима, за да живеем нормално на определено ниво.

Съществува понятие за бяла и черна завист. Ето за какво става въпрос: Ако хората ви гледат, възхищават ви се и започват да ви подражават, те сякаш копират информация от вас чрез това подражание. Човекът става подобен на вас. Той е ваш ученик. Черната завист е, когато някой иска това, което имате, но не го признава. Задействат се несъзнателни механизми за отричане на информацията и човекът се противопоставя на някой друг. Той е много заинтригуван от това, което вие имате, защото той го няма. Той е вашият потенциален ученик. А вие може да сте негов лидер. Но той е толкова „див“, че ще трябва да бъде „опитомен“. Механизмите за отричане ще трябва да бъдат премахнати, а това е истинско предизвикателство. Интересното е, че такива ученици са по-обещаващи кадри. Това се дължи на факта, че учителят полага повече усилия, защото просто няма друг начин да се справи с него. Е, това е история за учители-непрофесионалисти, учители-любители.
Не на всеки му е приятно да се занимава с такива ученици. Но има и правило, което постановява, че тези, които активно критикуват и нападат някого, след известно време стават като него. Сякаш наистина, този срещу когото злословят ги е учил през цялото време, но просто не го осъзнава. В тази битка именно става въпрос за директно копиране на информация. Когато отричането изчезне, информацията се издига и се проявява – точно такава каквато е копирана. Това е момента, в който трансформацията се реализира.

Измеримост

Тази „прилепчивост“ е измерима. Можете да го измерите в хората и да го измерите конкретно по отношение на някого. Измерва се степента на привличане на едно ментално тяло към друго. Когато качествата са копирани от вас, съществува някаква връзка, дължаща се на закона за сходството (резонанса). Да кажем, че има учител, който има 10 ученика. Те копират умствените му качества от него. Между тях има дълбока връзка. Учителят усеща много добре онези съзнания, в които тази връзка е по-дълбока. Чрез тези съзнания той усеща и света. Т.е. за него това е увеличаване на канала за получаване на информация. Той има не 2, а 20 очи. Не 2 уши, а 20 уши. Сякаш чрез всяка от тези точки той може да се прояви и да възприеме света. Това е полезно и за учениците, тъй като през тях преминава повече информация и те също я възприемат, интегрират я в себе си. Това е принципа на езотеричните учения.

Учителят Исус

За да е по-ясно да вземем например Исус. Той е имал дванадесет ученици. Единадесет от тях прилепнали към него по бял начин, подражавали му, възхищавали му се. Имал и един, който завиждал по черния начин. Исус го е знаел и усещал отлично, нещо повече той го е познавал и го е казал. Исус съобщил на всички тях по време на тайната вечеря, че ученик ще го предаде. Знаел го е, защото е усешал много силно всички свои ученици, просто тези неща се усещат много силно. Но за учителя всички тези ученици са едни и същи, защото те наистина копират всичките му качества. И предателят му също ги е имал. Но за да се отнасяте към него по този начин, както е сторил Исус трябва да го видите, да го познаете и да му дадете това, за което той копнее.

Чист човек или смърт

Ставайки като учителя си, черния завистник или става чист човек, или се самозатрива. Уж за 30 гроша.

Написано от Аида Марковска

Родов и холистичен терапевт, основател на Школа по родова терапия "Задругата на родонавтите"

Коментари

0 коментара

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *