Как да стигнем до мисията в живота? С ЦИС!

27 септември 2023

Здравейте, приятели!

Често моите довереници и приятели ме питат как да достигнат до идеята за мисията в живота им, какво да работят, как да постигнат мечтаните резултати.

Днес ще бъда кратка по тази тема, като ви предоставя едно добро упражнение, което със сигурност ще ви помогне. Наричам го упражнение

„ЦИС“ – ценности, интереси и способности.

То представлява самоанализ по 3 параметъра. Опитайте го, ако ви хареса и е успешно, може да го ползвате когато е необnодимо.

Направете си таблица с три колони, като в тях запишете подробно:

  1. Какви са вашите ценности, какво наистина е важно за вас в живота? От кое не се отказвате като морални устои, като етика и принципи и кое може да бъде компромис.
  2. Какви са вашите интереси? Запишете всичко, което ви радва, когато се занимавате с него, дори такива неща като домакинство, яздене, бъбрене с приятели – ако това са неща, които правите с радост и без напрежение.
  3. Способностите ви – какво вече умеете да правите и в какво сте добри? Тук преценете талантите си и с кое се справяте без сериозни усилия.
    В пресечната точка на тези ваши описания могат да се родят интересни вдъхновяващи идеи.

Не губете вяра в мечтите си, те могат да се развият много красиво, по съвсем различен начин, по начин, който дори не можете да си представите. С това упражнение аз открих своите мисии и желания и често го правя, за да видя дали нещата са се проманили, защото нищо в живота не е статично.

Успех и красив ден!

Написано от Аида Марковска

Родов и холистичен терапевт, основател на Школа по родова терапия "Задругата на родонавтите"

Коментари

1 коментара

1 Коментар

  1. Весела Гологанова

    Сърдечно благодаря!

    Отговор

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *