fbpx

Точка на кръстопът и избор

Точка на кръстопът и избор. Такава е предстоящата седмица от 13-ти до 19-ти декември 2021 год. Преминаваме през най-мрачните дни до предстоящото зимно слънцестоене на 21-ви и до декемврийското пълнолуние, което е насрочено от Вселената за 19-ти декември и съвпада с влизането на Венера в ретроградна фаза в Козирог.

Представете си, че стоите на кръстопът. Пред вас е нещо желано, но все пак малко плашещо, защото изглежда неясно в колебливата светлина на зимната луна. Дали вътрешната ви вяра ще бъде достатъчна? Вътрешната светлина, която да разсее зимния мрак? Има ли достатъчно увереност, че това е моето, това е единственото, което желая?

А зад вас мъркат така изкусително: “Върни се, всичко ще е по-добре, защо да вървиш напред, тук е по-познато“… е, може би ще се върнете, все пак не е било толкова лошо… пък и никой не знае как ще свърши всичко това…

И така, стоите на този кръстопът и се почесвате замислено по главата. Оглеждате се наоколо – може би някой ще ви подскаже, а след това ще носи отговорност за вашия избор и ще направи всичко вместо вас.

Не, тъмно е, няма повече подсказки. Само вие и вашият кръстопът, вашият избор.

Време, в което изведнъж осъзнавате простичките неща. Да, разбира се, трудно е да кажеш на един човек – “Съжалявам, но ти си в миналото ми”. По-лесно ли е да влачите този куфар без дръжка и да се упреквате за това неудобство? Да, разбира се, страх ме е да кажа, че искам нещо друго. Друг живот, друга работа, други взаимоотношения. Но по-лесно ли е да се свиваш в старата рамка?

Да, със сигурност има студенина в гърдите, когато осъзнаете, че е време да вземете решение. Но по-лесно ли е да пропуснете това време и да се обвинявате след това?

Както и да е, ни чака една седмица на избори и кръстопътища. Сериозен избор, който ще правим.

А да, по пътя ще се появят стари сенки. И не просто ще се появяват, но и ще се опитват да манипулират или да предявяват претенции, а да каканижат и настояват за себе си. Но вие вече знаете, че вътрешната светлина прогонва всички сенки. Ако добавите и усмивка, тогава никакви сенки не могат да ви уплашат. Най-важното е да не спорите с тях, да не се ангажирате, защото те само това чакат, за да ви въвлекат в блатото на ненужните разяснения и да ви изхвърлят и разсеят от момента на важния избор.

И да, тази седмица ще има пристъпи на съмнение. Но вие ги превърнете в числа. Колко струва времето ви, прекарано в съмнения? Колко струва вашето спокойствие? Колко струва вашият успех? Мозъкът разбира много добре езика на числата и парите. Веднага ще видите как съмненията се превръщат в разбор на възможностите и вземане на решение.

Какво още ни предлага тази седмица? Възможности. От онези, които внезапно се откриват пред вас само за няколко минути и трябва да вземете решение веднага, защото тези възможности също ще изчезнат пред очите ви, ако ги обмисляте твърде дълго.

Това е седмица за проверка на готовността ви за предстоящата година. Тест за вътрешна честност, готовност да не прехвърляте грешките си върху главата на някой друг, готовност да се превърнете в човека, който отдавна сте искали да бъдете, но по някаква причина сте отлагали.

Заповядайте да чуете вечерната беседа на Център Делфи “Новите ценности в новото време”, 14 декември 2021 г. 18:30 ч в ZOOM.

А на 28 декември ще погледнем напред, в година 2022 г.

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.