DE VIA LIBERTATIS По пътя на свободата

13 януари 2022

Алистър Кроули

Не си мислете, че с бездействие ще напреднете по Пътя на Дао, защото вашата природа е Действие и като възпрепятствате освобождаването на силата си, само ще запазите и увеличите напрежението. Ако мирът не е вашата природа, то той ще ви безпокои.

Затова нека всички функции на тялото ви и всички останали части на вашето същество да действат според истинската си воля.

Също така е наложително винаги да изясниш тази воля, тъй като сте родени в безпорядък, в което волята присъства във фалшива и изкривена форма. Тези форми са като тумори, болести и паразити; те ви обвързват с наследствени дефекти, с дефекти на околната среда или с вредно обучение. И сред тях най-изтънчените и страшни, безмилостни врагове, които унищожават волята ви, заплашват и потъпкват същността ви, са идеалите и нормите на робските богове, лъжливата религия, лъжливата етика и дори лъжливата наука.

Винаги, когато сте изправени пред избор, бъдете внимателни: не избирайте нещо, което е удобно, уважавано, признато от обществото, почтено. Изберете това, което резонира в сърцето ви. Изберете нещо, което ви дава импулс да се развивате, което ви изважда от обичайното, което разширява хоризонтите на вашата свобода, което бихте искали да направите, независимо от последствията.

Signature of Aleister Crowley.svg

Написано от Аида Марковска

Родов и холистичен терапевт, основател на Школа по родова терапия "Задругата на родонавтите"

Коментари

0 коментара

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *