Индиговите деца в „Новото време“: Подкрепяйте ни и не искайте от нас да правим това, което вие очаквате

10 юни 2024

Индиговите деца в „Новото време“: Подкрепяйте ни и не искайте от нас да правим това, което вие очаквате

„Пандемията ни занули и днес все още търсим своя път“, признават децата индиго, родени през 90-те години на XX век. В „Новото време“ по Дарик, заедно с родовия терапевт Аида Марковска, са две (вече пораснали) индигови деца – Юрия и Алекс

 

 

Милениумите или т.нар деца индиго са пълна загадка дори за собствените си родители. Те са много духовни, високо морални, но и непокорни. Милеят за земята, природата и планетата.

Чувството за дълбока самота

е феноменът, който за първи път се случва с това поколение. Бягство от тази самота те търсят в пътуванията извън родината, но въпросите им за живота продължават да остават без отговор. Трудно им е да създадат семейство, да се доверят на човек, с когото да продължат живота си, да планират бъдещето.

Милениумите имат абсолютна нетърпимост към лъжата и измамата, изключително чувство за справедливост и духовен устрем. В същото време тези млади хора не издържат дълго на предизвикателствата в материалния свят, уморяват се лесно и не обичат физически труд. Но и за тях е важно да имат пари и добър стандарт на живот.

Информацията, която родовият терапевт и водещ Аида Марковска предава в този епизод на „Новото време“, е не само за децата индиго, но и специално за техните родителите, които все още нямат отговори на много въпроси.

Днес тези млади хора, родени в края на 80-те и през 90-те години на XX век, все още търсят своя път. Те признават, че времето за тях се разделя на живот преди пандемията и живот след пандемията.

Индиговите деца в „Новото време“: Подкрепяйте ни и не искайте от нас да правим това, което вие очаквате

Ние нямаме правилен компас. Не знаем в какво да инвестираме собствените си желания и знания …, нямаме представа какви са плановете ни за бъдещо. Тази „култура на хаоса”, която ни следва от детските ни години, задълбочава чувството ни за самота, което стана още по-дълбоко по време на пандемията. Продължаваме да се сравняваме и да се доказваме непрекъснато, разказа в ефира на Дарик Алекс.

Непрекъснато се сравняваме с останалите връстници и оставаме с усещането, че не се развиваме достатъчно. Чувстваме, че не сме успешни, а реално не е така. Пътят към себе си се оказва много по-дълъг при нас, отколкото при нашите родители, допълва Юрия. Днес младите хора имат приятели от цял свят – това, от една страна несъмнено ги обогатява, но и ги кара да се чувстват по-самотни.

Присъщи на децата индиго са по-високата чувствителност и състрадателност.

Усещаме надеждата на хората и ни боли, защото ни е трудно да се ориентираме в реалността. Живеем в общество, в което ценностната система е променена, но вярвам, че нашето поколение ще преобърне мисленето. Ние сме емпати и имаме силно развито чувството за справедливост.

По думите на Юрия, поколението Z, след тях, е съвсем различно. Децата на XXI век имат много заложби и като че ли знаят всичко, раждат се готови за този високотехнологичен свят. Но животът им е на показ в социалните мрежи и следват един установен модел.

Времето на пандемията ни обърка още повече и ни занули. Не очаквайте от нас това, което вие сте правили като родители – да имаме дом, семейство, деца… – ние сме различни и не трябва да ни сравнявате! – категорична е Юрия.

Как с по-малко труд и пари, може да се поддържа по-висок стандарт на живот? – това е въпросът, който стои пред поколенията Y и Z.

Обречени ли са децата индиго на това да търсят себе си и как техните родители могат да им помогнат? И още за поколенията милениуми и джензи? – слушайте в този епизод на „Новото време“, с родовия терапевт и гост-водещ Аида Марковска.

Автор и водещ: Аида Марковска
Редактор: Лалка Златанова
Аудио и видео монтаж: Петър Тодоров

От сайта на ДАРИК 

Написано от Аида Марковска

Родов и холистичен терапевт, основател на Школа по родова терапия "Задругата на родонавтите"

Коментари

0 коментара

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *