fbpx

Записване за събития: [email protected] или 0898233118 Мирена Васева

Зарежда Събития

« Всички Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Axis Mundi или още Ос на мира – вечерна практика с Аида

декември 20, 2021 @ 18:30 19:30 UTC+3

Аxis Mundi или “Ос на мира”, е централната ос, която обединява всички зони на преживяване и всички състояния на съзнанието. Символично тя е представена по различни начини. Тя може да е Световното дърво, Свещената планина, Полюсът и Кръстопътят като център на магическата вселена.
Това е не толкова място, колкото вътрешно усещане за вашето място в света. Отпускането в момента, който наричаме “тук и сега” означава, че се намираме в “центъра” на своята магическа реалност. Процесът на центриране може да се осъществи под формата на сложен “ритуал за създаване на магическо пространство” или в момент на релаксация и пълно спиране на мислите преди започване на задачата.Основните елементи на това центриране са съвсем прости:Осъзнайте физическото си присъствие.
Определете врата (порта), проход, посока на светлината или измерение (в която и да е система от образи, с която предпочитате да работите), като се поставите в центъра.
Отъждествете се с избрания от вас източник на вдъхновение – сливайте макрокосмоса (абсолютното преживяване) с микрокосмоса (“аз”).Освен това Axis Mundi може да се смята за входна точка към различните вътрешни светове на митичната космология. Разумно е да се предположи, че кабалистичното дърво на живота е еволюирало от шаманското дърво на света.
Axis Mundi може да се представи символично и като кръстопът, който се среща в келтските, древногръцките и хаитянските митологични системи. Вътрешните светове са обитавани от множество духове, демони и предци. Влизането в контакт и запознанството с тези същности чрез посредничеството на шаман се счита за част от цялостния колективен опит на племето.
Това е рядкост в западната култура, защото има толкова много вътрешни светове, които да изследваме. Дълбокият ум е силно податлив на внушения (в края на краищата благодарение на него сме способни да учим) и може да бъде облечен в различни образи.Ще напарвим заедно тази практика в деня , извън календара, точно в зимното слънцестоене.
Бъдете с мен!
https://aida.bg/axis-mundi/Практиката е включена в абонамента на групата „Разговори със Светлината“
.
За всички останали цената е 24 лв, платими по сметка на
„РОДОВА ПРИКАЗКА“ ЕООД
IBAN BG93RZBB91551012361402
РАЙФАЙЗЕНБАНК, КЛОН ПЛОВДИВ
основание: вечерна беседа 20/12Записване и получаване на връзка към събитието в ZOOM: Мирена Васева на [email protected] и/или 0898 233 118

24лв.

ZOOM платформа

zoom.us

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Плащанията по събития се извършват по банковата сметка на „Родова приказка“ ЕООД:

IBAN BG93RZBB91551012361402

Райфайзенбанк, клон Пловдив

Банков клиент: Родова приказка ЕООД

Основание: Организация на събитие ……

Моля, заедно с превода на плащането да ми изпратите и данни за издаването на фактура на адрес: [email protected]

IBAN Родова приказка

%d bloggers like this: