Обредно месене на хляб с наричане – на JustBe ритрийт, Боровец

Обредният хляб - той е сила, молба, молитва, посвещение и жертва. Той е отдаденост, защото е нужно време, желание, тишина и сила, за да го омесиш, наговориш, да го посветиш на своето семейство и себе си. Когато е месел хляба си, човек е отправял молитва, вплитал е своите мечти и желания в шарките и е очаквам сбъдване и благословение. Хлябът ни е покаяние - в него е разказана съдба, за която молим прошка. Той е и символ на изобилие и имане.

Обредно месене на хляб с наричане – на JustBe ритрийт, Боровец

XI издание

1 уикенд

7 практики за освобождаване от стреса и умората

Информация за цялото събитие ще намерите ТУК

Моята практика „Обредно месене на хляб с наричане“ е на 24 август, събота от 14 до 16 ч. 

За да се запишете: обадете ни се на 0887 18 17 17 или ни пишете на info@justbe.bg

Обредният хляб – той е сила, молба, молитва, посвещение и жертва. Той е отдаденост, защото е нужно време, желание, тишина и сила, за да го омесиш, наговориш, да го посветиш на своето семейство и себе си.
Когато е месел хляба си, човек е отправял молитва, вплитал е своите мечти и желания в шарките и е очаквам сбъдване и благословение. Хлябът ни е покаяние – в него е разказана съдба, за която молим прошка. Той е и символ на изобилие и имане. За българите хлябът е жив, той чува, разбира и носи към Бога нашите молби. И ни дава сила, за да сътворяваме живота си.

Хлябът има в себе си земя, чрез брашното и солта, има вода, има въздух, чрез дъха ни и месенето и даден на огъня, той го носи в себе си- горещ и дъхав! Хлябът е еманация на етера – четири стихии в едно. И е предназначен за човека, творението което твори!
Елате да го замесим заедно, да му посветим два часа и да го наречем.