ФОРУМ „Българският Дух през вековете“, Силата на българските корени

Неделя, 09:30 – 10:05 „Корените на доброто в българския нрав“ - лекция на Аида Марковска

ФОРУМ „Българският Дух през вековете“, Силата на българските корени

След големия успех на ФОРУМ „Българският Дух през вековете“ през 2022 и 2023 година и през настоящата 2024 г. събитието отново ще се проведе в Кромлеха на с. Раювци.
В това издание фениксът на Българския дух ще ни поведе към българските корени – занаяти, обреди, обичаи, музика. Затова и темата на тазгодишния форум е „Силата на българските корени“.
Раювският кромлех, в село Раювци – Перлата на Еленския балкан, отново ще ни приюти, и там отново зорко ще ни наблюдава от своя мемориален пост защитникът на Вярата, Рода и Правдата – Вълчан войвода. И всяка дума ще тежи на мястото си.
Тази година форумът ще се проведе в дните 12,13,14 юли и освен 12 лекции, ще разширим практическата част с 12 занаятчийски работилници, в които ще имаме възможност да усетим силата на българските корени. Ще можете да работите с едни от най-изтъкнатите майстори.
Каним и децата на Форум „Българският дух през вековете“ със специална детска програма, която ще протече под наслов „Българските корени и четирите стихии“. Заедно с опитни педагози и майстори, децата ще се потопят в магията на занаятите, шевиците, глината, ще пеят, ще танцуват, ще влязат в магичния свят на приказката.
Форумът се провежда безплатно, но се изисква регистрация за участие.
Цялостната програма, лектори, възможност за записване може да намерите на сайта на форума: https://forum.portal12.bg/

Неделя, 09:30 – 10:05
„Корените на доброто в българския нрав“ – лекция на Аида Марковска

Аида Марковска е холистичен и родов терапевт, преподавател, мотивационен оратор, евдемонолог и човек с богат опит в холистичния подход към здравето на човека.
От 2012 г. се интересува и занимава с терапия на рода и родовите потоци. Тя е основател на Школа за родова терапия “Задругата на родонавтите”. В Школата от 2019 г се обучават родови терапевти, които са призвани и мотивирани да преобразуват родовите травми в родови творчески импулси и така да даваме тласък на доброто и здравето в българските родове. Основател на център за знания и просветление Делфи в Пловдив – където провежда обучения, семинари, терапевтични сеанси.
Аида е откривател в прилагането на родова терапия чрез български етно и обредни традиции, което се оказва изключително високо резултатно в подобряването на родовата ни орис. Тя е преподавател в повече от десет различни енергийни и езотерични системи. Често можете да я срещнете на фестивалите “Здравей, Здраве!” в цялата страна, където изнася лекции и сказки по различни теми.

ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО УЧАСТИЕТО ВЪВ ФОРУМ „СИЛАТА НА БЪЛГАРСКИТЕ КОРЕНИ“:

Заплаща ли се участието във Форума?
Участието във Форум „Силата на българските корени“ е безплатно, както и присъствието на концертите, но изисква регистрация, която може да направите тук.Къде се провежда Форум „Силата на българските корени“?
Форум „Силата на българските корени“ се провежда в китното село Раювци, комплекс „Раювски Хан“. Повече за мястото може да намерите тук.Форумът ще се проведе на открито в самия кръг на кромлеха и това не е случайно. Моля, да си носите по възможност сгъваемо столче за сядане или подложка, както и да имате във вас слънцезащитни средства – чадър, очила, шапка, слънцезащитен крем.

Осигуряват ли се места за настаняване?
Организаторите не предлагат организирано настаняване.
Може да се настаните на следните места, като лично направите вашата резервация.

  • Палатков лагер
    В комплекс „Раювски хан“ е предвидено място за палатков лагер, в който може да се настаните безплатно. Палатковият лагер се обособява само за събитието. В него няма ток, а водата е от водоноска и е само за миене.
    Осигурени са мобилни тоалетни и мивки. Вода за пиене е нужно да си носите!
    Задължително трябва да отбележите, че желаете настаняване в палатковия лагер.
  • Лагер за Кемпери и Каравани
    Тази година в село Раювци е предвидено място за настаняване на каравани. Моля отбележете във формата за регистрация, за да получите на имейл, преди събитието, указания и локация.

Също така може да отседнете в град Елена, селата в региона, около язовир Йовковци.

„Къпиновският манастир“ е на 15 км от мястото на провеждане на събитието, където имате възможност да се настаните в къмпинг „Къпиновски манастир”. Град Велико Търново се намира на 25 км от село Раювци.

Храна на място
В селото няма хранителен магазин! Ще имате възможност да се храните в ресторанта на комплекс „Раювски хан“, летен бар „При Часовника“ и на специално осигуреното място с кетъринг, организиран за събитието. Менюта ще бъдат публикувани на страницата на събитието във фейсбук и групата Форум Раювци 2024.

Организаторите на събитието не взимат такса за храната от фирмата за кетъринг, или от участниците, с което подпомагат цената ѝ да бъде максимално оптимизирана!

Важна информация за участието в Паневритмията
Участието в Паневритмията не е задължително, но е желателно участниците да бъдат в бели дрехи.

Ако желаете да ни подпомогнете в организирането на форума, моля обадете се на:
0877 12 77 12 или пишете на info@portal12.bg