Цветето на живота и Дървото на живота. Свещена геометрия

27 юли 2022

Много култури вярват, че Цветето на живота пази най-древните тайни на цивилизациите, а негови изображения се срещат в древни храмове и свещени места по целия свят.

„Цветето на живота е физически символ, който представя връзките, които чувстваме на микро- и макроравнище. Това е моделът и езикът на Светлината, на Свръхсъзнанието. Това е свещен символ, който се среща в почти всички култури на планетата.

Това е основният символ на свещената геометрия, състоящ се от припокриващи се кръгове с шесткратна симетрия, подобно на шестоъгълник.

„Цветето на живота“ се образува от vesica piscis (от латински fish bladder – фигура, образувана от пресичането на две окръжности с еднакъв радиус, наложени така, че центърът на едната да лежи върху окръжността на другата), „Семето на живота“, „Яйцето на живота“, съдържащо „Дървото на живота“, и по-нататък се разгръща в „Плод на живота“, Кубът на Метатрон (който обхваща всичките 5 платонови тела) и Тетраграматон.

„Цветето на живота е единственият образ, който съдържа абсолютно всяка архетипна форма – аспектите на сътворението, всяка математическа формула, всеки закон на физиката, всяка хармония в музиката и всяка биологична форма на живот“, пише Друнвало Мелхиседек в „Древната тайна на Цветето на живота“.

Нарича се цвете, защото представлява жизнения цикъл на плодно дърво. Плодовото дърво произвежда малък цвят, който преминава през метаморфоза и се превръща в плод. Плодът на свой ред съдържа семе, което пада на земята и от него израства ново дърво. Такъв е цикълът: дърво – цвете – плод – семе – и отново дърво – пет стъпки. Всичко изглежда толкова познато, че просто го приемаме и не се замисляме за него. Петте прости, загадъчни стъпки на трансформация в този цикъл на живота всъщност са паралелни на геометрията на живота.

Свещената геометрия има една особеност – тя е безупречна, всичко в света е свързано с нея, тя е в основата на сътворението, геометрията на Цветето на живота съдържа образа на сътворението. Всичко, което съществува в света или някога е било създадено, е създадено по този модел и има за основа свещената геометрия.

Цялата схема на Цветето на живота се състои от един кръг. Един кръг е централен, а след това шест кръга със същия радиус, чиито центрове са във върховете на правилен вписан шестоъгълник. Тази част от Цветето се нарича Семето на живота. Другата структура, скрита в „Цветето на живота“, се нарича „Дървото на живота“ и не принадлежи на никоя култура, дори на египтяните, които са издълбали „Дървото на живота“ в колоните в Карнак и Луксор. Кабала също не е източник на Дървото на живота. Това е структура, която е неразделна част от природата.

Всяка линия в Дървото на живота има 10 или 12 кръга, измерени по дължината или ширината на vesica piscis в Цветето на живота. И всички те спазват пропорциите на златното сечение. Ако се вгледате внимателно в насложеното Дърво на живота, ще видите, че всяка от линиите му съответства точно на дължината или ширината на vesica piscis. Удивителната симетрия и хармония на Цветето на живота далеч не са случайни. Древните източни легенди описват много мистични свойства на това цвете, то съдържа всички известни закони и формули.

Построяването на Цветето завършва с построяването на още 12 кръга с центрове в съответните върхове на вписаните шестоъгълници, като по този начин общият брой на върховете в Цветето на живота е 19.

След създаването на „Семето на живота“ същото спираловидно движение е продължено, за да се създаде следващата структура, известна като „Яйцето на живота“. Тази структура съответства на третия етап от ембрионалното делене (яйцеклетката се разделя на 2 клетки, след това на 4 и накрая на 8). При по-нататъшното си развитие тази структура създава човешкото тяло и всички негови енергийни системи.

„Цветето на живота“ съдържа тайния символ, който се появява, когато се комбинират 13-те кръга. Това е най-важната и свещена структура във Вселената, източникът на всички неща – „плодът на живота“. Той съдържа 13 информационни системи. След като свържете центровете на 13-те кръга, се появява Кубът на Метатрон.

В сакралната геометрия има 5 уникални форми, наречени платонови тела, те произлизат от първата информационна система „Плод на живота“ и са скрити в линиите на Куб Метатрон. Те също така отразяват в себе си всички принципи на структурата на света.


Написано от Аида Марковска

Родов и холистичен терапевт, основател на Школа по родова терапия "Задругата на родонавтите"

Коментари

0 коментара

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *