Влияние на планетите върху здравето- част 2

6 октомври 2021

Продължаваме обследването на планетите в наталната ни карта по отношение на здравето ни.
Ето тук е първата част.

Венера

Венера

1. Оказва голямо влияние върху парасимпатиковия дял на вегетативната нервна система, свързан със сетивната (тактилна) област на централната нервна система и жлезите с вътрешна секреция.

2. Има и физиологичното влияние на неврохормоните и ендокринните секрети и следователно Венера е постоянен участник във всички метаболитни процеси.

3. Венера е свързана с бъбреците и цялата отделителна система.

4. Тя е отговорна и за метаболизма на мазнините и е свързана с гликогенната функция на черния дроб.

5. В кръвоносната система Венера отговаря за вените, венозната мрежа и белите кръвни телца.

По отношение на влиянието върху здравето Венера е коварна, тъй като причинява болести, които имат латентен, скрит характер. Поради това симптомите на болестите на Венера са променливи, неуловими и трудни за диагностициране. Често се появяват като странични симптоми, например петехиите по кожата са признаци на бъбречно заболяване.

Венера означава красота, хармония и любов. Духовното значение на нейните болести е нарушаването на хармонията между човека и заобикалящия го свят. Венера се свързва с центъра на справедливостта и естетиката, тя отговаря за нашите избори и чувственост. Всяка дисхармония, свързана с нейните принципи, води до духовна празнота, която от своя страна се отразява на психическото ни състояние и води до разпуснатост във всяко отношение. Това включва нарушения на правосъдието, престъпления срещу изкуството, извратени желания, любов към парите, лакомия и привързаност към вкусна храна, особено сладка.

Оттук и физическите болести на Венера: нарушения на въглехидратната и мастната обмяна – затлъстяване, подпухналост, целулит, сбръчкана кожа, болести на бъбреците, ендокринната система, венерически болести, задържане на течности.

Марс ще се вижда най-ясно от 32 години насам в нощта срещу сряда -  Любопитно - DarikNews.bg

Марс

Основните физиологични роли на Марс са следните:

1. Марс е свързан със соматомоторните нервни влакна, със соматомоторния център на мозъка и с центъра за потискане, следователно нашите волеви импулси и усилия и техните прояви са свързани с него.

2. Марс е свързан с продълговатия мозък, той е пряко свързан с функцията на простите и сложните рефлекси.

3. Марс контролира отделянето на адреналин и действа като основен възбудител на вегетативната нервна система.

4. Хормоните на предния дял на хипофизната жлеза и половите жлези са свързани с Марс и Плутон.

5. Марс има водеща роля в метаболизъма и в чистотата и здравето на на кръвта (под Марс са червените кръвни телца и техният съставен хемоглобин).

6. Марс е отговорен за топлинния метаболизъм и с усещанията ни за топло. Марс е горещ, сух, инфекциозен и е свързан с предразположеност към инфекции и температурен отговор на патогенната поява.

7. Марс предизвиква треска и възпаление, за да изгори отпадните продукти и да даде на тялото нова енергия. Това е и почистваща функция и може да се изрази в обриви, акне.

8. Марс се свързва със сексуалната функция и потентност и е отговорен за прякото сексуално действие.

Духовната същност на марсианските болести е разрушителната агресия, неспособността да се координират действията. Всяко разрушение винаги е свързано с Марс, така че основната заповед за работа с Марс е „Не разрушавай!“.

Не унищожавайте човешкото или животинското тяло, не се бийте, не прибягвайте до насилие, не убивайте! Не унищожавайте материални неща, паметници, книги, сгради и т.н.

Марс е войн и с него са свързани всички военни действия. Така че не подстрекавайте войни, не свиквайте с чуждата болка и кръв, още повече че всичко това води до морални и психологически последици: стрес, ненужно изразходване на енергия, развиване на самовнушение и воля, конфликти, стремеж да се решава всичко от позицията на силата, садизъм и мазохизъм.

Всички физически заболявания на Марс са свързани предимно с метаболизма на жлезите и недостига на кислород. Това са мозъчни заболявания, главоболие, анемия, остри трески, възпаления, кървене, операции, рани, изгаряния, спад в потентността, липса на желания и сила, липса на воля.

Марс дава остро и внезапно протичане на болестта. Марсианските болести са остри, с ясно изразени симптоми, висока температура и ясно изразени признаци на възпаление. Диагностицирането на болестите на Марс не е трудно.

Има и продължение…..

Написано от Аида Марковска

Родов и холистичен терапевт, основател на Школа по родова терапия "Задругата на родонавтите"

Коментари

0 коментара

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *