Моите 10 минути: епизод 16

2 юли 2020

Аида Марковска
Аида Марковска
Моите 10 минути: епизод 16
Loading
/

Епизод 16: Надежда в бъдещето и бъдеще в надеждата

Източник

Не е важно да виждаме края на стълбата, по която искаме да се качим, важно е да стъпим на първото стъпало…, казва Мартин Лутър Кинг (младши) в една от историческите си речи.

 Във времена като днешните хората реагираме основно по два начина –  използваме ситуацията така, че да променим нещата в наша полза или се поддаваме на чувството за несигурност и страхът, породен от него.

 Днес може би много от нас се надяват да не скочи цената на тока, да не ни връхлети епидемия от новия вирус G4 или че все пак скоро няма да ни облъчат с 5G? А може би се надяваме, че този месец ще ни увеличат заплатите, че ще успеем да си вземем още малко отпуск, че скоро ще отпаднат досадните мерки и ограничения…

 Надеждата е доста спорна и неясна категория, казва Аида Марковска. Какво да направим, за да не си останем само с надеждата? И има ли нещо сигурно, с което можем да я заменим? – може да чуете в днешния епизод на „Моите 10 минути“.

Епизодът е визуализиран с кадри на Христо Крачолов от плажовете между курортите Ката и Карон в Тайланд – едни от най-пострадалите от цунамито през 2004 г., от телевизионната кула в Шанхай и от Забранения град в Пекин.

Автор Лалка Златанова, със специалното участие на Аида Марковска
Фото визуализации Христо Крачолов
(в епизода са използвани кадри от плажовете между курортите Ката и Карон в Тайланд – едни от най-пострадалите от цунамито през 2004 г.; от телевизионната кула в Шанхай и от Забранения град в Пекин)
Музика Стоиц Гъдев
Саунд дизайн Петър Тодоров

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=8YwY_hG0S0I[/embedyt]

Написано от Аида Марковска

Коментари

0 коментара

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *