НОВОТО ВРЕМЕ, Сезон 2, ОКТОМВРИ: Рецепта за живот с радост на сбъднати мечти!

10 октомври 2022

Как да „държим“ радостта жива и да се чувстваме щастливи поне 3 пъти на ден, чуйте от Аида Марковска

от САЙТА на Дарик

В този епизод на "Новото време", холистичният и родов терапевт Аида Марковска ни дарява житейската рецепта за живот с радост на сбъднати мечти.

Много хора живеят все още с илюзията, че някой друг е виновен за съдбата им, че всичко, което се случва или не се случва в живота им - зависи от външни обстоятелства, от държавата, от политиците, от съседите, колегите или роднините... Време е да осъзнаем, че ние сме най-добрите майстори на живота, който градим.

В този епизод на „Новото време“, холистичният и родов терапевт Аида Марковска ни дарява житейската рецепта за живот с радост на сбъднати мечти.

Много хора живеят все още с илюзията, че някой друг е виновен за съдбата им, че всичко, което се случва или не се случва в живота им – зависи от външни обстоятелства, от държавата, от политиците, от съседите, колегите или роднините… Време е да осъзнаем, че ние сме най-добрите майстори на живота, който градим. 

Рецептата за реалността, която искаме да създадем за себе си и за тези, които обичаме, има само… няколко основни съставки. 

Каква е тайната на живота и как да сбъднем мечтите си, без да разчитаме на другите около нас?

Ако все още не сте намерили отговор на този въпрос, може да вземете личния си дневник или един бял лист хартия и да начертаете своята собствена карта на мечтите. Точно днес! За да вървим заедно по пътя на Новото време.

1. Избираме си къде и как… и рисуваме картата на най-големите си мечти и желания;

2. Определяме 3-те най-важни цели, които искаме да следваме и които са свързани с основната ни мисия в живота;

3. Обещаваме си и се стремим да ги следваме по пътя на най-малкото съпротивление;

4. Мислите ни – всеки ден – са свързани с мечтите ни и с това, какви искаме да бъдем;

5. Освобождаваме се от всички негативни хора около нас (или поне не им обръщаме внимание). Срещаме се само с приятели и съмишленици, чиито идеи и морални ценности са най-близки до нашите;

И понеже по пътя на Новото време, ще ни е нужна силна и чиста енергия, следващата стъпка е изключително важна:

6. Увеличаваме личната си вътрешна енергия с положителни емоции, храним се с чиста и свежа храна, зареждаме се с любима музика, с повече време за хобито си, с хубави книги, с красиви дрехи. Избираме спорта, който кара тялото ни да се чувства най-добре и спортуваме редовно. Т.е. започваме да правим всичко, което ни усмихва!

7. Не пропускаме възможностите, които ни се дават СЕГА!

8. Живеем така, че да не привличаме излишна завист, недоброжелателни мисли и действия на хората към нас;

9. Живеем така, че да не нараняваме и не създаваме неприятности на другите около нас и се оттегляме от непрекъснатите състезания за нещо или с някого (ако все още не сме осъзнали, че това е безсмислено);

10. Укротяваме и дресираме максимално „маймунския ум“ в себе си, защото той е този, който хаби най-много от ценната ни енергия към мечтите и желания живот;

11. Не забравяме, че всяка наша мисъл създава реалността ни! Случва ни се това, което мислим – за себе си, за другите около нас… 

И не на последно място:

12. Споделяме желанията и мечтите си само с най-близките си!

И когато сбъднем следващото си желание от Картата на мечтите – БлагоДАРим!

Как да „държим“ радостта жива и да се чувстваме щастливи поне 3 пъти на ден, чуйте от Аида Марковска в този изключително ценен епизод на „Новото време“ – само по Дарик радио и на aida.bg.

Продуцент и редактор: Лалка Златанова

Автор: Аида Марковска 

Микс и саунд дизайн: Петър Тодоров

Приятно слушане!

Написано от Аида Марковска

Родов и холистичен терапевт, основател на Школа по родова терапия "Задругата на родонавтите"

Коментари

0 коментара

0 коментара

Вашият коментар