За целите и тяхното постигане – понеделнишко

10 февруари 2020

Здравейте, приятели

Днес е понеделник и искам да ви дам малко жизненост и добро настроение за цялата седмица.

Днес ви казвам: Понеделник е най-добрият ден да стартираме постигането на целите си. Понеделник е най-добрият ден за започване на ПРОМЯНА в ЖИВОТА!

Дълги години ставах неохотно в понеделник сутрин, очаквайки цяла седмица скучна работа, проблеми и умора. Но сега, след толкова години работа и осъзнавания имам много причини да обичам понеделниците, като и моите ученици и приятели, които се занимават с Рейки, енергийни практики и ангелско лечение!

Приятелю, признай си, че неведнъж си мечтал и си пожелавал за Нова година или в рождения си ден, под ударите на отброяващия секундите часовник да се сбъдне твоето най-съкровено желание, да получиш нови впечатления, да попаднеш на нова работа, да намериш и познаеш истинската любов, да получиш желаното признание, да пътешестваш, да имаш….? Разбира се и аз правех така, даже много повече: рисувах мисловни карти, чертаех схема на целите си, давах си обещания и после разочарована от себе си признавах, че не съм изпълнила нито една стъпка от големите си планове!

Пожелавах си и от следващия ден продължавах да се движа по старата писта.

Докато един път реших да приема като отправна точка ден понеделник и оттогава много неща се промениха в живота ми! Всъщност, Нова година и рождения ми ден са само веднъж годишно и следователно символичния шанс да започна отначало, също е само един. И има много понеделници в годината, цели 52 шанса да дам ход на желанията си. УРА! 🙂

Сега, тази сутрин в понеделник, налейте си си чаша ароматно кафе или чай и помислете:

  • Каква стъпка към СВОЯТА МЕЧТА можете да направите точно днес или тази седмица? Нека бъде мъничка, микро стъпка! Цялата тайна тук е, че не е нужно да започвате от нулата. Защото не можете да забравите опита, грешките и победите от миналата седмица! Факт е, че просто трябва да добавите нещо. Добавете един малък добър навик. Вземете решение веднага.

Например, мечтаете за нова работа, но не сте на „ти“ с компютрите, или не знаете добре английски или сте физически изтощени. Сега, веднага, тази сутрин прочетете и научете:  какво означава и как се ползва клавишът F5, научете пет глагола на английски, направете три прикляквания и три лицеви опори! Искате да стартирате нов сайт за бизнеса си, но не знаете как – днес, сега в рамките на половин час проучете най-добрите платформи, с които се правят сайтове и набележете една или начертайте визията за сайта си.

  • Запишете всичко, което можете да направите в рамките на една седмица в своя график или ежедневник със задачи, като си оставите време за това и го планирате. Не планирайте да започнете „нов живот“, това което ще направите в рамките на малко време е достатъчно!
  • Продължете своите идеи, като планирате малки стъпки към целта, всеки понеделник сутрин. Започнете да се движите към мечтата си сега, още днес!

Ако изпълните добре личното си „планиране“, ви предстои страхотна седмица и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се наградете през почивните дни с нещо приятно за стъпката, която сега планирате и сте изпълнили! Наградата е само при изпълнение, но не се предвижда наказание при неизпълнение. Ако не сте успели- запишете си задачите отново, но не съвсем същите, променете ги, защото очевидно част от тях не са приятни, а неприятни неща няма как да искаме да правим.

Междувременно допийте кафето си и се захващайте за работа! Приятен понеделник и хубава седмица! Очакват ви нови и интересни неща! Мен също затова се впускам към своята цел с желание и страст.

ПП: Ето и една идея на моята колежка Ваня: „От понеделник – нов човек“. Откликнете на ранното понеделнишко предизвикателство и вероятно първата ви малка стъпка към целта ще е реализирана успешно!

Написано от Аида Марковска

Коментари

0 коментара

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *