Задругата на родонавтите – школа за родова терапия

31 януари 2021

Началото е много назад в годините- един семинар за родова памет, после втори, трети, ……., десети за психологическите основи на заболяванията, след това многото довереници, които питаха и искаха да узнаят „защо“.

„Защо?“ беше и моят въпрос през 2009-2010 година и от тогава насам отговорите идват като стройна система, която може да даде отговорите, да прогнозира успешно и да промени съдбата на всеки, който потърси предците си и техните преживявания и емоционални травми.

Книги, книги, книги, констелации, учене, намиране на формулите, отново и отново работа….

Това е началото, след което постепенно всички тези знания се подредиха в стройна система от закони, принципи, съотношения и както в математиката – всичко е ТОЧНО!

Стъпих на раменете на титани, на колоси, които дават основите на семейната терапия, изучават българските народни традиции и обичаи, социолози, медици, етнолози, историци, психолози, психотерапевти… четях на три езика, опитвах, грешах, пак опитвах по нов начин, с нова вяра и ето: имаме метод, който сравнително бързо, ефикасно и многопространно въздейства върху живота ни в изключително добра и здравословна посока. Но това не е всичко! Разбрах, че не за нас, не за нас е това, а за ДЕЦАТА НИ – за бъдещето, за следващите четири поколения.

Имах ли право да запазя само за себе си този метод, да оставя страха, притеснението, мързела и прокастенацията да затрупат с прах това, което вече знаех, че работи като изключително добър подход и метод?! Не знам вашия отговор, но моят е „НЕ!“.
Струва ми много, но беше щастие, взе от мен време, пари, приятелства, но получавам знание от висш мащаб, необходимо на всеки, всеки човек! Затова ми е скъпо, важно и отговорно. но само докато това е в моите ръце. Историята продължава…..

Този метод е жив, развива се, това е наука. Затова имах нужда от вдъхновени хора, които искат и могат да отделят ресурсите, за да усвоят това знание и, дай, Боже, да го надградят подобаващо. Помолих да дойдат тези, които ще направят това.

И ето ги- първо двама, после още двадесет и пет – родонавти, от вчера и родови терапевти.
За мен вчера беше края на едно велико начало, начало на родовата терапия като признат и осъзнат метод за положително въздействие върху всички сфери в живота ни.

Първо беше Бог, после дойдоха Светлите висши същества, след това бе създаден човека…. а човекът създаде семейство, семейството създаде клана, клана създаде племето, от племето се създаде рода. Събраха се родовете и надградиха себе си в на(д)род. Народите се обединяват в човечество, което се стреми към Светлината и Бога си. Така цикълът се затваря и приема енергията на вечността.
На всяко от тези нива има възможност процеса да бъде пречистен и ускорен. Ние, родовите терапевти, работим на полето на рода с минимум с четири поколения преди нас, с поне едно след нас и ако имаме възможности – назад, назад до дванадесет поколения от преди. Това са 300-350 години преди нас и поне 30 години след нас. Обхващаме периоди от толкова много векове, за да кажем на следващите поколения- ще ви има и ще бъдете добре, за да ни споменавате с благодарност и почит.

Така както ние пазим паметта на предците си.

Да пребъде нашето дело!

Школата за родова терапия „Задруга на родонавтите“ по метода на Аида Марковска ще приема студенти през учебната 2021-2022 година. Достъп до занятията и обучението ще имат тези, които са преминали през родова терапия по този метод при някой от дипломираните родови терапевти, също са посетили големия родов семинар с Аида или три от нейните вечерни родови беседи през годината.

Написано от Аида Марковска

Коментари

0 коментара

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *