Съвременна парична магия

20 февруари 2021

Питър Дж. Карол, откъс от книгата му „Съвременна парична магия“

Бел. Аида: Скъпи читатели, предлагам в мой превод малък откъс от книгата „Съвременна парична магия“ на Питър Дж. Карол, като държа да отбележа, че не възнамерявам да слагам картинки, за да удържа вниманието ви. За мен тази книга е прелюбопитна, а ако е така и за вас, просто ще си прочетете този откъс ….
ПП: Нямам книгата в хартиен носител, чета я на руски в сайт с платена регистрация. Това го казвам, в случай че решите да ми я поискате. Не мога да я предоставя.

Богатството не трябва да се измерва с активи, а по-скоро със степента на контрол над хората и материята и по този начин тази концепция се определя от вашият личен опит. Парите са абстрактно икономическо понятие и следователно и богатството е такова. То е мярка за това колко добре контролирате финансовото си състояние и изобщо своя живот.

Ако ако приемем, че разнообразните, вълнуващи, необичайни и стимулиращи преживявания са за предпочитане пред скучните и следователно и скъпи такива, тогава следва, че основният проблем за повечето хора е намирането на високоефективни начини за парична инвестиция, която отговаря на всички горепосочени изисквания. Целта на магията за богатство е да създаде висок оборот на парите, което да ви позволи да получите съответните
събития, както на етапа на самата инвестиция така и на етапа на реализиране на печалба. Този процес изисква това, което може да се нарече парично съзнание.

Парите са придобили всички характеристики на духовно същество. Те са невидими и нематериални; монетите, банкнотите и банковите активи не са пари. Всички те са само обозначение или талисмани на онова, на което самите икономисти не са в състояние да дадат
съгласувана формулировка. Но въпреки че парите са невидими и нематериални, те имат мощен ефект върху реалността. Парите имат своя собствена личност и вкусове. Те избягват онзи, който им се кара и текат към този, който се отнася към тях така, както на тях им харесва. В подходяща обстановка те ще дори възпроизвеждат себе си.

Природата на духа на парите е движение; парите обичат да се движат. Ако се натрупат и не се използват, те бавно умират. По този начин парите предпочитат да се проявяват като оборот, а не като неизползван актив. Излишните пари за по-нататъшно удоволствие също трябва да се инвестират, но съзнанието за истински пари осъзнава, че дори удоволствията му носят пари и придобивки. Паричното съзнание печели за свое удоволствие.

Притежаващите парично съзнание са щедро по природа. Предложете им интересна инвестиция и те ще се съгласят. Но в никакъв случай не им искайте малки суми в брой. Култивирането на парично съзнание и приемането на идентичност на богат човек се състои в придобиване на щателно, всеобхватно знание за зависимостите на паричния дух и внимателно проучване на личните желания на този дух. Когато и двете неща са осъзнати, богатството се проявява без усилие.

С такива инвокации трябва да се работи внимателно. Гнозисът на богатството създава демони толкова лесно, колкото го правят и боговете. Много от модерните обучения за търговци и за постигане на личен успех са фокусирани върху създаването на истерична мания към парите, в съчетание със същата хипертрофирала истерия по отношение само на символите на богатството, вместо онези преживявания и събития, към които всъщност се стремят амбициозните инвеститори.

Да се работи като обладан маниак по цял ден за съмнителното удоволствие да се напиваш до безсъзнание всяка вечер със скъпо шампанско означава да разберем идеята за богатство напълно погрешно и да сме в състояние анти-богатство.

Въпреки това, повечето бедни хора в сравнително икономически проспериращите общества дължат своята бедност на неразбирането на поведението на парите или на негативни чувства, които отблъскват парите. За да забогатееш всъщност не се изисква никаква интелигентност или инвестиция. Популярността на приказките за нещастията и скърбите на богатите е свидетелство за широко разпространения забавен мит сред бедните за злия богаташ, който ще бъде наказан.

Преди да започнете да работите с парична магия, трябва сериозно да
изследвате всичките си негативни мисли и чувства по отношение на парите и да ги преработите. Повечето бедни хора, които играят на лотарии, а само бедните играят в лотарийни игри – след няколко години се докарват до просешка тояга и до пълно лично разорение, нещастие и тъга. Можем да заключим, че сякаш някаква подсъзнателната сила ги принуждава да се отърват от това, което не вярват, че заслужават или подсъзнателно просто не искат и не могат да понесат. Така е защото всеки човек има лимитирано ниво на богатство, което се явява негова граница на изобилие и парична летва.

Магията на парите може да промени тази подсъзнателна вяра в предела на парите чрез ритуали или други методи. Магическите ритуали с пари задължително включват преработване на негативното отношение към богатството; духовни начини за изследване на най-дълбоките ви желания; призоваване на вашата богата самоидентичност и призоваване на духа на парите. По време на от тези ритуали подсъзнателното ниво на богатство се променя и се стига до определяне на нови ценности и одобряване на нови проекти, за които се полагат усилия и се дават инвестиции.

Могат да се четат и пеят химни и заклинания към парите. Може да си пишете невероятни чекове, а желанията могат да бъдат прокламирани и визуализирани. Може да се самоолицетворите с разнообразни традиционни архетипи и божествените форми с ясно изразени аспекти на богатството – като Юпитер, Зевс, митичния Мидас и Крез.

Традиционните заклинания за пари много рядко се използват в съвременната парична магия. В днешно време заклинанията са насочени към подобряване на схемите и механизмите, създадени за печелене на пари. Ако не можете да осигурите механизъм, чрез който парите могат да изразят себе си, тогава или нищо няма да се случи, или заклинанието се изпълнява по странен начин – например ще получите наследство от преждевременната смърт на любим човек.
Магията за сериозни пари никога не работи чрез хазарт или лотария. Хазартът е просто скъп начин за закупуване на усещания, които нямат нищо общо с нарастващото богатство. Паричната магия е на първо място много точно изчислена инвестиция. Всеки, който не е глупак, може да измисли начин за инвестиране, който предлага много по-добри шансове, а не хазарт.

Бел. Аида: Лятното ни училище по изобилие и хармония, което провеждаме редовно вече за пети път ще бъде от 29 юли до 1 август т.г. в СПА-хотел „Извор“, Старозагорски минерални бани. Там подробно и изчерпателно разискваме тези теми и работим за изобилие и радост! Записванията започнаха. Местата са ограничени.

Написано от Аида Марковска

Коментари

0 коментара

0 коментара

Вашият коментар