10-та стъпка към богатството и малко заключение

18 юли 2019

Не чакайте прекалено дълго, когато осъзнаете, че е време за промени

Проследихме девет стъпки към реализиране на изобилен, пълноценен и радостен живот според д-р Бенджамин Харди, разказано тук. Днес стигаме до последната точка от неговите съвети.

„Това, което ви е довело тук, няма да ви заведе там.“, Д-р Маршал Голдсмит

„Лудост е да се прави едно и също нещо отново и отново и да очакваме различни резултати.“ – Алберт Айнщайн

„Най-добрият начин да се радваме на живота е да завършим една цел и да стартираме веднага следващата. Не оставайте прекалено дълго на масата на успеха, единственият начин да се насладите на следващото ястие е да сте отново гладни. ”- Джим Рон

Целите са средства, а не финал. След като постигнете нещо голямо, не се спирайте там само защото е работило успешно до сега.

Всичко, което сте направили до момента, ви е довело до днешната ви позиция. Време е да попитате?

  • Какво е следващото голямо приключение?
  • Какво ново изисква ситуацията?
  • Какво вдъхновява въображението ви?
  • Кой е средващия връх, който искате да изкачите?

Един от основните проблеми с успеха е, че той може да стане капан. Хората, които са успели да се справят с големи предизвикателства, остават само с тях и не се променят. Те продължават да мислят и действат на базата на това, което са направили, а не на това, което могат още да направят.

Йлон Мъск е вдъхновяващ в това отношение. Никога няма да го чуете да говори за дните в Paypal. Вместо това го чувате да говори за предизвикателствата, които решава в момента и за визията, която преследва в момента. Той не се задържа в миналото. Вместо това Йлон използва всичките си минали преживявания, за да постига по-големи и все по-големи резултати и цели. Той непрекъснато се уголемява, разраства, трансформира, променя, стреми се към нови цели. Това е много здравословен подход към живота.

Заключение

Учудващо е колко лесно е да станете финансово успяващи! Да, не е трудно.

Просто трябва да знаете какво искате и след това да станете човекът, който го получава.

Можете да станете милионер.

Може да ви отнеме пет години. Но пет години фокусирано внимание върху нещо ще ви заведе много, наистина много далече по пътя ви.

Каква е минималната ви жизнеспособна доза на желаните резултати?

Да станете милионер ще изисква от вас да се промените. Но както казва Алберт Айнщайн, „мярката на интелигентността е способността ни да се променяме.“

Ето реалността: в момента сте фиксирани и фокусирани върху нещо. Това е факт. Ако искате да разберете кой сте, всичко, което трябва да направите, е да откриете къде се намира текущият ви фокус и внимание.

Една фундаментална част от съзнателната еволюция е да се научим да контролираме и насочваме вашето внимание – така че да можете да насочвате светлината на прожекторите върху това, което искате, а не върху това, което сте обусловени до момента да искате. Основополагащо за това е и актуализирането на вашата среда и ценности, тъй като тези неща концентрират вниманието ви.

Най-важното е да знаете отговорите на следните въпроси:

  • Върху какво сте се фокусирали в момента?
  • Какво в момента е важно за вас?
  • Какво още може да има смисъл за вас?
  • Кои са вашите ценности?а
  • Кой действително може да бъдете?

И сега няколко думи от Аида: Благодаря ви, че проследихте десетте стъпки за прибличане на изобилие и богатство в живота си. Благодаря, че не сте от хората, които декларират, че изобилието не ги интересува и продължавате да търсите отговорите и да действате в посока, която ви води до радост, щастие и здраве. Лично съм заинтересована около мен да има колкото се може повече щастливи и успели хора – аз също работя за това и променям средата си. Бедността и мизерията са били твърде дълго в моя род, за да продължа да изпълнявам тази програма и желая от цялото си същество да намеря родовата си сила в тази посока, както и да я предоставя на потомците си и на всеки, който би желал да работи в тази цел. Затова смятам, че повече информация по тези въпроси е много полезна. Разбира се, аз също обмислям тези десет съвета, някои са ми чужди, други – напълно естествени и, както всеки от вас, имам свое мислене, което се надявам да е успешно. Авторът е постигнал това, което искаме ние – печели милиони от своята професионална психотерапевтична практика и книгите си, продължава да се развива и затова има и самочувствието и правото да определи себе си като богат човек в много аспекти. Той има 3 осиновени и 2 собствени деца- така че е изобилен и в това отношение.
Вярвам, че не правите грешката да осъждате успелите и изобилните, само защото едва сега тръгвате по техния път или още повече защото нямате смелостта да го сторите.

Аз водя семинари и практики по изобилие и знам, че имам знанията и силата да променя и въздействам върху вашия център за изобилие и да го направя активен.

И понеже обичам да се шегувам и намирам малко хумор за много здравословен, моля всеки, който е прочел десетте точки и е стигнал до тук да участва в една игра. Напишете като коментар под това съобщение във Фейсбук изречението: „Много ясно!“ и с усмивка ще проследим колцина имат търпението да четат дълги текстове до края им, за да достигнат до точката на собственото си богатство с упоритост, спокойствие и търпение. Без съмнение качества, които и аз развивам в себе си.

Благодаря ви!

Написано от Аида Марковска

Коментари

0 коментара

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *