fbpx

Вещи, които могат да допринесат за бедност и нещастия в дома

Когато се сблъскаме с проблеми, обичаме да обвиняваме обстоятелствата или дори да подозираме магия. Но понякога са виновни обикновените вещи, които привличат бедността и застоя в дома.

Често потокът на живота е ” затрупан” от нашите собствени усилия. Можем да избегнем това, като се откажем от нещата, които ни носят страдание и неприятности. Дори когато всичко в живота е наред, от време на време си струва да направим една своеобразна преоценка. Можете да превърнете почистването в ритуал: mсихолозите и експертите по фън-шуй са единодушни, че почистването на пространството около вас ще ви накара да се почувствате по-добре. А когато разчиствате гардероба си, разчиствате и мислите си.

10 неща, които привличат негативното в дома ви

От какво мъдреците съветват да се отървем на първо място?

  1. Счупени стъкла. Това може да е счупен прозорец, счупено огледало или чаша с отчупена дръжка. Не ги дръжте в дома си, тъй като счупеното стъкло символизира пробив в защитата ви.
  2. Стари дрехи. Износени дрехи, вестници или списания, които вече не искате да четете, тъй като те принадлежат на миналото и на мястото им е на сметището. Якето, което обичате толкова много, но не носите и не можете да го изхвърлите, по-добре го дарете за благотворителност. Скъсените дрехи също не са добро послание – на дупки, изядени от молци и т.н.
  3. “Мъртви” вещи. На първо място сред тях са сушените цветя. Много домакини обичат такива композиции. Но всичко, което е мъртво, е мъртвата енергия и угасване. Същият списък може да включва препарирани животни, изсушени пеперуди или бръмбари, животински рога и птичи пера. Разбира се, има и изключения от правилата: ако хербарият на любимата ви дъщеря, когато е била малка, се съхранява с благоговение в бюрото ви, няма нищо лошо в това. Същото важи и за перата или рогата, които украсяват помещенията, без да са взети от мъртво животно. Раковините от почивката ви трябва да се пазят като сувенири само от тези, които редовно се грижат за тях и ги почистват. Всичко останало трябва да бъде изхвърлено. А изсъхналите стайни растения определено са основните кандидати за изхвърляне, преди да се присъединят към списъка на енергийните вампири.
  4. Всичко, което не е използвано повече от три години. Дори и да е съвсем ново, в него започва да се натрупва енергиен боклук. Или му дайте втори живот, или се замислете. Може би е време да преместите масата, на която не сте сядали от около десет години, а и панталоните от разпродажбата, съвсем като нови, но очевидно не са ви по мярка?
  5. Дребните вещи в джоба или чантата ви. Малките ненужни неща водят до големи непотребни неща. Дали всички тези опаковки от вафли и билети, стари бонбончета, изсъхнали червила са на късмет?
  6. Снимки, които не ви харесват. Негативизмът, който изпитвате, когато гледате снимка, отново и отново поглъща собствения ви образ. По този начин можете дори случайно да се самоурочасате.
  7. Спрелият часовник е много лошо предзнаменование. Можете да го занесете в сервиз или да го продадете на антиквар. Или можете да превърнете тежкия подов часовник в мебел, например в масичка, а стенния часовник – в рамка за снимка или закачалка за дрехи.
  8. Осиротяли “двойни” вещи. Ска(една), скиорска щека (една) или един чехъл, който е паднал зад поставката за обувки -всички те заслужават специално внимание. Такива предмети от бита вече не служат за нищо и само пречат на новите покупки, блокирайки енергията.
  9. Разпердушинена метла. Метлата, парцалът и кофата не са просто инструменти за почистване. Има много домашни вещи, които ви помагат в дома и се грижат за материалното ви благополучие и почти всички те се асоциират с метлата. Старата, оплешивяла метла ще бъде последвана от намаляващи финанси. Поради тази причина всичко, с което чистите и подреждате, трябва да е подредено само по себе си. Старата метла се изгаря обредно и то след като е “обучила” новата метла на порядъка в дома. мръсните и стари парцали се изхвърлят безапелационно.
  10. Картини и снимки, изобразяващи бури, лошо или неблагоприятно време, тъжни и меланхолични, в тъмни потискащи цветове. Ако обаче смятате, че акварелите с дъжд са лирични и много красиви, можете да ги запазите. Просто погледнете внимателно и почувствайте изображението: ако картината ви навява тревожни мисли, по-добре е да ѝ намерите друг собственик.

Между другото, не само “нещастните” вещи носят лош късмет и нещастие. Понякога дори талисманите могат да причинят лош късмет, ако не се използват правилно. Например не всеки знае как се закача подкова за късмет. Правилният отговор е, да е като “купичка” – с отвора нагоре. В противен случай купата ви ще се обърне с главата надолу и в нея няма да остане щастие и пари. Декоративните метли за късмет обикновено се закрепват с метличината надолу, за да се хареса на духа на къщата. А метлата, с която се чисти се поставя с метличината нагоре, когато се използва като страж и пазител на дома.
По материали от: ۞ϟ ВЕДАРА ϟ۞


Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.