3-та стъпка към богатството

11 юли 2019

Разработете ежедневни навици, за да живеете в потока на изобилието

„Приемете, че желанието ви е изпълнено вече“, Невил Годърд

В предната точка казахме, че е важно да се създадете визия за голямата картина, която ви вдъхновява. Също би трябвало да сте определили 90-дневни краткосрочни цели, които да ви помогнат да изградите доверие и да продължите напредъка по избрания път.

В позитивната психология „състоянието в потока“, също познато като „състояние в зоната“, се нарича психическото състояние, в което сте напълно потопени в усещането за енергийно фокусиране, пълно ангажиране и наслаждение на живота и случващото се.

Сега се нуждаете от навици, които ви помагат да се задържите в този поток. Да наречем това състояние „поток“ = „да си в потока, в лекота и благодат“.

Да бъдете в състояние на лекота всеки ден и да живеете и да действате от това състояние на лекота, означава да се чувствате наистина добре. Ваша е отговорността да организирате живота си така, че да сте в потока, разбира се доколкото е възможно.

По същество потокът се характеризира с пълно потапяне в това, което правите и в резултат на това се губи чувството за пространство и време, оставате в пълно състояние на лекота и радост.

Това е наистина ЧУДЕСЕН НАЧИН ДА СЕ ЖИВЕЕ.

Случва се следното: Потокът създава висока производителност. Високата производителност създава доверието в себе си. Това доверие подхранва във вас въображението и ярките впечатления. Въображението и вълнението ви водят към мащабно мислене и различно разбиране за себе си и за своя живот.

Затова е важно е да помислим защо повечето хора не са в състояние на поток през повечето време от своя живот, което би било чудесно състояние.

Няма да е изненада, ако ви кажа че всичко започва с първата мисъл след събуждане, рано сутрин. Импулсът за живот се активира с първото решение във вашия ден. Вместо да включат състояние на лекота и радост за деня, повечето хора се поставят несъзнателно в реактивно състояние на ума.

Хората, противно на повечето мнения, не сме продукт на навиците си, ние сме продукт на своята среда. Според психолога от Станфорд и експерт по човешко поведение, Би Джей Фог, средата надделява над волята ни. Средата е свързана с това как сме настроили сами или предварително са формирани стойностите в живота ни. Повечето хора не проектират своята среда за лекота и радост. Вместо това, средата и живота на повечето хора са създадени като постоянно отвличане на вниманието в различни посоки, което е противоположно на силата на потока, състояние на обърканост и невнимание. Повечето хора проектират своята среда като среда на битка, на бягство, на вцепеняване, на невнимание и разсеяност.

Потокът е нещо, което трябва да бъде проектирано с внимание и много лекота.

Мъдро е да решите и да живеете в потока на осъзнаването. Ангажирайте се с тази задача. Причината, поради която потокът е толкова обичайно състояние в екстремните спортове е, че екстремните спортове изискват много ангажираност, риск и фокусиране на мисълта. В това състояние на ума се постигат върховите резултати. Не се мисли за нищо определено, следва се това, което е заучено и развито без да се мисли точно какво се случва и как това се случва – това е състояние на поток.

Състоянието на поток идва от това, че не се мисли за конкретното нещо. Потокът идва, когато просто го оставите да се случи. Оставяте се на състоянието на вдъхновение, на лична сила, на внимание и пълна концентрация само в настоящия момент. Това ви изпълва, това ви въвлича и вие се понасяте в състоянието на поток, без никакво усилие!

Ето как работи ефективността: активни в подготовката, а след това просто оставате тялото си и умът ви да поемат и следват потока.

Първо, е необходимо да промените средата си, за да можете да промените нагласата си. Започнете да визуализирате и да си представяте желаното бъдеще. Утвърждавайте в себе си, че ще постигнете това бъдеще.

„Вярата знае, че вече е получила желаното и действа съответно на него.“ Флорънс Шин

Ето с какво се е необходимо да се занимавате всяка сутрин. Влагайте в ума си своето бъдеще. Емоционално се ангажирайте и се свързвайте с това бъдеще. Тогава ще се превърнете в това бъдещо АЗ.

Необходимо е да мислите и действате като себе си от бъдещето, което създавате, както тогава ще действате в реалността. Ето защо е необходимо да излезете от парадигмата на своето досегашно мислене и съществуване. Вместо да бъдете това, което сте и сте били, бъдете в съответствие с това, което искате да бъдете. Ако ще бъдете изобилен и богат, то сега трябва да започнете да мислите като изобилен и богат.

Нашият мозък реагира на промените, които създавате в мислите си. Това е, което трябва да правите всяка сутрин: да създавате поток, да се отпускате в него, да бъдете в изобилие с лекота – в мислите и усещанията си, в сърцето и в ума си. Мисля, чувствам и създавам своята реалност!

Вместо да задействате мислите на бившето си аз и пристрастяванията, които имате в своето ежедневие до сега, задействайте в мислите си желаното от вас аз и играйте убедително своята роля, защото това води до промени в мозъчните ви процеси.

Отговорете си: Кой искате да бъдете? Представете си тази своя същност, почувствайте се като тази своя същност, приемете, че това, което е желано е вече изпълнено, утвърдете реалността на точно това „АЗ“. Бъдете уверени, че това, което искате, можете да го имате. Даже много повече. Инвестирайте в тази реалност. Започнете сега, действайки в съответствие с тази реалност.

Насладете се на прилива на сила, която идва от вашата представа и увереност във вашите възможности. Приемете, че желанието ви е изпълнено вече.

Насладете се на прилива на сила, която идва от вашата представа и увереност във вашите възможности.

/Очаквайте продължението/

Написано от Аида Марковска

Коментари

0 коментара

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *