4-та стъпка към богатството

12 юли 2019

В предходните статии проследихме първите три от десет стъпки към реализиране на изобилен, пълноценен и радостен живот според д-р Бенджамин Харди, разказано тук.
Да видим какво ни съветва още той.

4. Създайте си среда на яснота, възстановяване и творчество

„Мнозина смятат, че сме подчинени на навиците си, но не не е така. Ние сме подчинени на своето обкръжение. ”- Роджър Хамилтън

Както вече изяснихме по пътя към промяната е необходимо да си поставяте ясни цели, да изграждате и правите правилни утвръждения и спонтанно да действате по различен от приетия за вас начин. Но това съвсем не е достатъчно. Трябва много повече.

Трябва да промените своето обкръжение.

Нуждаете се от среда, която съответства на бъдещето, което планирате да създадете. Нуждаете се от среда, която не само резонира с вашите ценности и визия, но също така СТИМУЛИРА вашите ценности и визия.

Обкръжението на повечето хора е като бърза река, която върви в противоположната посока, на тази към която те се стремят. Нужна е много сила, за да се върви срещу течението. Това е мега изтощително. Вместо това е много по-добре вашето обкръжение да ви дърпа точно към посоката, в която искате да отидете.

Необходимо е активно да се обградите с хора, които ви вдъхновяват. В семейството, в прителския кръг, в града…

Колко примера, които ви вдъхновяват срещате редовно? Колко от тях помагате да се появят и трайно да останат във вашето обкръжение?

Нека поясним: различните среди имат различни цели. Имате различни приятели и среда за почивка и подмладяване, други при концентрация и работа, трети за медитация и вдъхновение, следващи за адреналин и забавление. Много, много рядко в една и съща среда можете да правите всичко това. Е, тогава сте си късметлии.

Колкото по-осъзнат ставаш като човек, толкова повече разбираш, че ти и твоята среда на общуване сте две части от едно и също цяло. Не можете да изключите себе си от средата си. Затова е мъдро да бъдете внимателни и съзнателни по отношение на вашата среда. Необходимо е да търсите, изграждане и поддържате тази среда, която би ви подпомогнала в развитието ви по пътя на богаството.

Трудно би било да се устремите към изобилие, ако приятелите ви ви съветват да останете нангажирани и ви казват: „Защо ти е необходимо това сега, не си ли живееш и без това достатъчно добре? Я се отпусни и не си давай зор!“. Или : „Кой си ти и какво умееш, че точно ти ще бъдеш богат?“. Не, благодаря, не ви трябват такива приятели. Намерете този съветник и близък учител, който ще ви даде усещането и ще поддържа идеята ви за личен успех и просперитет във всяко отношение.

Това означава още че не бива да замърсявате средата си за възстановяване с неща като мобилни телефони, работни срещи, лаптоп. Ако ще отидете на плажа, за да се отпуснете, не разваляйте тази невероятна възможност, като занесете там и телефона си.
Това означава също, че ако сте в работна среда и се стремите към влизане в потока с лекота и благодат, да не допускате да ви отвличат с мисли за това къде и какво друго можете да правите.

Осъзнайте кой какво ви казва, накъде ви повежда, кои от идеите му са ви полезни по пътя на изобилието и кои – не. Отделете се от средата, която не ви насърчава в това, което ви е нужно в момента.

Преставете си, отивате на фризьор, за да промените прическата си и той да ви каже: „Ама толкова си добре така, нищо не променяй!“. Това не е насърчаваща среда и аз не бих избрала този стилист за себе си. Търсете правилното обкръжение!

Когато промените част от своето обкръжение ще промените постепенно и цялата система. И не разваляйте доброто обкръжение с неподходящи мисли, хора, идеи и действия. Не слагайте лъжичка катран в хубавата каца с чистия мед. Не слагайте дори една развалена ябълка при всички хубави ябълки.

Бъдете внимателни и последователни в изграждането на подходяща среда за вашето изобилие, както го правите във всяко друго отношение. Успех!

/Очаквайте продължението/

Написано от Аида Марковска

Коментари

0 коментара

0 коментара

Вашият коментар