30 НЕЩА, КОИТО ТРЯБВА ДА СПРЕТЕ ДА ПРАВИТЕ ОЩЕ СЕГА -2

29 април 2023

Към част 1-ва

2 част

 1. Спрете да се размотавате.
  Не се двоумете прекалено дълго, защото ще създадете проблеми дори там, където не е имало такива. Преценете ситуацията – и предприемете решителни действия. Не можете да промените това, на което отказвате да се противопоставите. Всеки напредък е свързан с риск. И точно тук прецедентът е от значение. Не можете да четете, без да сте научили основите.
 2. Спрете да мислите, че не сте готови.
  Никой никога не се чувства 100% готов за каквото и да било. Повечето сериозни възможности ни принуждават да излезем извън зоната си на комфорт, което означава, че наистина ще се чувстваме неудобно.
 3. Спрете да се впускате във взаимоотношения по погрешни причини.
  Връзките трябва да се изграждат разумно. По-добре е да бъдеш сам, отколкото в лоша компания. Не е необходимо да прибързвате с изборите. Ако нещо трябва да се случи, то ще се случи – в подходящото време, с подходящия човек и на най-добра основа. Потопете се в любовта, когато сте готови, а не когато се чувствате сами.
 4. Спрете да се отказвате от нови връзки само защото старите не са проработили.
  Всеки, с когото се срещате, има някаква програма. Някои ще ви изпитат, други ще ви използват, а трети ще ви научат. Но по-важното е, че някои от тях ще извадят наяве най-доброто от вас.
 5. Спрете да се съревновавате с всички останали.
  Не се притеснявайте, че другите са по-успешни от вас в нещо. Съсредоточете се върху постигането на собствените си ежедневни рекорди. Стремете се към успех в състезанието между ВАС и СЕБЕ СИ.
 6. Спрете да завиждате.
  Завистта е изкуството да броиш чуждите облаги вместо своите собствени. Запитайте се: „Какво имам аз, което всички останали искат?“
 7. Спрете да се оплаквате и да се самосъжалявате.
  Животът хвърля зарове, за да ви придвижи в някаква важна посока. Възможно е да не виждате или да не разбирате всичко, което се случва, и това може да е болезнено. Но погледнете назад към лошите зарове, които са ви били раздадени в миналото. Ще видите, че те често ви водят към успех, важен човек, състояние на духа или ситуация. Усмихнете се! Нека всички знаят, че днес сте много по-силни, отколкото сте били вчера.
 8. Спрете да се отдавате на обидите.
  Не изживявайте живота си с ненавист в сърцето си. В крайна сметка ще нараните повече себе си, отколкото хората, които мразите. Прошката не означава: „Аз съм съгласен с всичко, което си ми направил“. Тя означава: „Няма да позволя това, което си ми направил, да разруши щастието ми завинаги“. Прошката е предложение да се отпуснете, да намерите покой и да се освободите. И не забравяйте, че не става въпрос само за прошка към други хора, а и за прошка към самия себе си. Ако е необходимо, простете на себе си и продължете напред, за да се опитате да се справите по-добре следващия път.
 9. Спрете да позволявате на другите да ви свалят до тяхното ниво.
  Не е нужно да сваляте летвата, за да се равнявате по тези, които отказват да я вдигнат.
 10. Спрете да губите време да се обяснявате.
  Приятелите ви не се нуждаят от обяснения, а враговете ви така или иначе няма да ви повярват. Просто правете това, което наистина смятате за правилно.

И има трета част….очаквайте я!

източник

Написано от Аида Марковска

Родов и холистичен терапевт, основател на Школа по родова терапия "Задругата на родонавтите"

Коментари

0 коментара

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *