5-та стъпка към богатството

13 юли 2019

Фокусирайте се върху резултатите, а не върху навиците или процесите

Вече разказахме за четири от първите необходими стъпки по пътя към богатството, според според д-р Бенджамин Харди, разказано тук.

„В учтив разговор повечето от нас ще кажат, че се възхищаваме на успешните хора за тяхната упорита работа, положителни навици и непримирими принципи. Това не е вярно. Не е нужно много дълбоко разследване, за да се разкрие голямо разминаване между това, което повечето от нас казват и как действително се държат повечето от иконите на нашата епоха… Имайте предвид, че единственото нещо, от което повечето хора наистина се интересуват, е резултатът на дъската, всичко останало е ..пфу… ”- Форбс

Наистина е доста смешно. Дори и днес се срещат хора, които казват че целите и резултатите не са от значение. Това е пълна глупост. Освен това е и лъжа.

Не говоря за обособени навици или процеси. Говоря за отношението към резултатите. Да, всичко опира до реалността!

Причината, поради която се възхищаваме на определени хора, са резултатите, който получават. Има безброй други хора, които имат прекрасни навици, които са също толкова вдъхновяващи, но които не успяват да дадат мощни резултати.

Тим Ферис, в книгата си „Четиричасовото тяло“, дефинира това, което той нарича „минимална жизнеспособна доза“. По принцип, това е минималното усилие за постигане на желания резултат. 100 градуса по Целзий за 6 минути е всичко, което е необходимо за да се свари твърдо яйце. Всичко повече от това е загуба на усилие.

Следователно, вашите истински въпроси са следните
1. Какъв резултат желаете наистина, наистина, наистина?

2. Какъв е най-ефективният начин да постигнете този резултат?

Вместо да бъдете обсебени от промяната и установяването на навици и процеси, необходимо е да получите кристална яснота за резултата, който искате и едва след това да създадете инженеринга за това как да го постигнете. Това е целта, която определя процеса, а не обратното. Нещо повече, това са резултатите, които също определят процеса. Ако не постигнете желания резултат, трябва да коригирате процеса си. Не ставайте луди, като правите отново и отново едни и същи неща и очаквате различни резултати.

Все още живеем в култура, която е обсебена от навици, еднообразие и отдавна установени и непромемени процеси. Нито едно от тези неща няма никакъв смисъл само по себе си. Те имат смисъл само в контекста на конкретна цел.

Моят процес на забогатяване няма и не бива да изглежда като вашия процес, защото целите ми не са същите като целите ви. Моите цели са това, което определя моя процес.

Навиците ми няма да приличат на вашите навици, защото целите ми не са същите като целите ви. Моите цели са това, което определя моите навици.

Когато получите очакваните резултати, спрете да обсебвате процеса изцяло, дори да е напълно успешен. Големите и смели цели изискват изобретателност, гъвкавост, нестандартно мислене и действие. Те изискват смелост, за да опитате нещо, което може до сега да не е работило, дори не е съществувало. Те изискват да минете високо над всичко, което сте правили до сега.

В действителност вашето истинско ДОСТИЖЕНИЕ е създаването на собствен уникален процес. Вие си поставяте цел и тази цел организира живота ви. След като я постигнете, дори преди това, поставете си нова цел, която да продължи да подрежда живота ви.

Целите са средствата, а не финала. Те са средство за растеж и напредък. След като постигнете цел, вземете това, което сте научили за постигането им продържете да се развивате. Без прекъсване.

/Продължава/

Написано от Аида Марковска

Коментари

0 коментара

0 коментара

Вашият коментар