fbpx

Да възродим родовата памет и традициите – предколедно и предновогодишно в “Дарик” радио

Здравейте, приятели,

Имах честта 12 пъти тази година да говоря за Новото време и всичко, което се случва с нас по радио “Дарик”. Всеки първи петък от месеца, в сутрешните часове в “Новото време” давах прогностика и информация за всичко, което преживяваме.

Сега преди Коледните празници и на 31 декември, точно преди Новата 2022 година отново разговарям с журналиста Лалка Златанова и се надявам този разговор да ви зареди с настроение и радост, да даде надежди и вяра, да подобри часовете, в които празнуваме Рождество и идването на Новите дни.

ОТ сайта на “Дарик” радио

През последните десетилетия, всяка година на 23-ти и 24-ти декември е и пикът на коледното пазаруване. Около Бъдни вечер българите обикновено харчат около 2 милиарда лева. Как от древните вярвания за възраждащото се Слънце, се стига до лудото пазаруване по Коледа – ще чуем сега. 

Информацията в следващите минути, с пожелание да пазим българските традиции, завещани от рода ни, е със специалното участие на един от най-известните изследователи на рода и родовата памет у нас – Аида Марковска. Преди разговора ѝ с главния редактор Лалка Златанова, ще чуем и някои интересни факти, свързани с древните предания по българските земи.

Чуйте:

orange star bokeh light
Photo by Daniel Reche on Pexels.com

Коментари

коментар

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

%d bloggers like this: