fbpx

Да възродим родовата памет и традициите – предколедно и предновогодишно в “Дарик” радио

Здравейте, приятели,

Имах честта 12 пъти тази година да говоря за Новото време и всичко, което се случва с нас по радио “Дарик”. Всеки първи петък от месеца, в сутрешните часове в “Новото време” давах прогностика и информация за всичко, което преживяваме.

Сега преди Коледните празници и на 31 декември, точно преди Новата 2022 година отново разговарям с журналиста Лалка Златанова и се надявам този разговор да ви зареди с настроение и радост, да даде надежди и вяра, да подобри часовете, в които празнуваме Рождество и идването на Новите дни.

ОТ сайта на “Дарик” радио

През последните десетилетия, всяка година на 23-ти и 24-ти декември е и пикът на коледното пазаруване. Около Бъдни вечер българите обикновено харчат около 2 милиарда лева. Как от древните вярвания за възраждащото се Слънце, се стига до лудото пазаруване по Коледа – ще чуем сега. 

Информацията в следващите минути, с пожелание да пазим българските традиции, завещани от рода ни, е със специалното участие на един от най-известните изследователи на рода и родовата памет у нас – Аида Марковска. Преди разговора ѝ с главния редактор Лалка Златанова, ще чуем и някои интересни факти, свързани с древните предания по българските земи.

Чуйте:

orange star bokeh light
Photo by Daniel Reche on Pexels.com

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.