fbpx

НОВОТО ВРЕМЕ – Епизод 4

ОТ ДАРИК РАДИО

В пика на третата вълна от епидемията, много от нас преживяват най-трудните моменти в личния си живот, в работата, в частния си бизнес…

Миналата година по това време, в Рубриката “Моите 10 минути” по Дарик радио, заедно с холистичния и родов терапевт Аида Марковска си говорихме за това – възможно ли е и как да преминем от режим на оцеляване, в режим на процъфтяване.  Как да запазим самообладание дори и в критичен момент за нас и близките ни?

Днес, в първия петък на април 2021 година,  като че ли отново се чувстваме в центрофугата на хаоса, породен и от голямото неизвестно за бъдещето. Какво ни очаква след една седмица, след един месец, лятото, след година или две…? Изправени сме може би пред най-сериозния си избор – да се поддадем на страха или да намерим сили в себе си, въпреки всичко. 

Можем ли точно сега да си спомним, че всичко е просто част от играта, наречена живот? И че много скоро ще можем да стъпим отново на твърда земя? 

Дотогава обаче трябва да проявим нов разум, търпение и вяра, че прекрасното предстои, стига да запазим доброто в себе си. 

Кураж е думата на месец април, според Аида Марковска. А може би ще ни е нужна и смелостта на дете, което не знае какъв е адреналина горе на въртележката и се качва с любопитство и готовност да преживее нещо ново…

Да чуем какво има да ни каже още точно сега Аида Марковска. 

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.