fbpx

Отношенията

В духовната връзка между хората няма нищо мистично. Тя се преживява като знанието, че от другата страна на невидимата жица, която ви сързва, в Сърцето на другия човек сте вие, а във вашето Сърце е той. И нищо не може да промени това, защото заедно сте преминали през взаимно разкриване, в което всеки от вас е бил приет заедно с вътрешните си демони и ангели.

Без значение колко време е минало между предишната и настоящата ви среща – вие се срещате така, сякаш сте се разделили преди малко. Каквито и да са събитията или грешките, които всеки от вас е преживял, те не променят дълбокото приемане и уважението, което изпитвате един към друг.

В такава връзка всеки е свободен да бъде такъв, какъвто е, а не какъвто се очаква от него.

Стойността на тази връзка е толкова дълбока и очевидна, че никой от двамата (тримата, десетте) не изпитва и най-малкото изкушение да поправя другия, да му казва какъв трябва да бъде или да прави каквото и да било, за да впечатли другия.
Истинското уважение е това, което поражда грижовно и любящо отношение към живота и вътрешния свят на другия.

Такава връзка се създава само след като човек е интегрирал собствената си Душа, след като я е сглобил от парчетата, на които е била разбита от минали преживявания и я е пречистил от всичко, което е отровило сърцето му.

Какво благословение е да се срещнеш с тези, с които е установена такава връзка!

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.