Важността на процеса и щастието

3 септември 2018

По пътя към благополучието са ни нужни няколко значими умения. За тях днес ще ви разкажа.
Най-важното ни умение е да различаваме „кога е мъдро да се направи“ и „все е тази дали ще стане“, т.е. кога в една ситуация има жизнена енергия и кога тази ситуация ще издърпа от нас жизнена енергия. Ако нямаме добър усет и баланс – изчерпваме се и нашето подсъзнание включва пограми за нашето спасение. Един от начините, с които разпознаваме двете състояния е да получаваме удоволствие от извършеното дело и то ни доставя радост и удовлетворение.
Когато ние сме в самия процес на създаване, ние сме в най-високата си енергийна точка, която ни прави богати, здрави, силни, млади и силни. При това е изключително важно да НЕ се привързваме към резултата. Ако зависим емоционално от резултата попадаме в силна енергийна зависимост.
Също не бива да се опитваме да насилваме нещата извън подходящото време за събитието, защото за всяко нещо идва най-доброто време и там, в това време, е мъдро да влезем в процеса. Да чакаш това време и да усетиш неговото идване е второто по важност умение.
Но най-важното нещо да усещаме удоволствие и щастие от самия процес както за себе си, така и за човека за когото извършваме процеса. Ако някой от двамата не получава удоволствие и щастие – процесът е енергийно изтощителен. Необходимо е да сме честни със себе си, когато сме в процеса – изпитваме ли удоволствие?! Възможно е да сме подминали удоволствето и вътрешното равновесие и сме попаднали в крайност, наречена еуфория и щура веселба. Често, особено в младостта бъркаме щастието и удоволствието с емоционалното състояние на радостна еуфория! Това са две много различни енергийни състояния.
Щастието е състояние, когато сме в добро настроение и емоционално не зависим от мнението на другите и от обстоятелствата, в които се намираме. Просто „да пееш под дъжда“… Удоволствието е когато сме в хармония с окръжаващия ни свят и в унисон със събитията, които се случват в света ви и с времето, за което трябва да се случи процеса – нито повече, нито по-малко.
Желая ви прекрасна седмица в удоволствие от работа и почивка и с максимално щастие от тези два процеса!

Написано от Аида Марковска

Коментари

0 коментара

0 коментара

Вашият коментар