Пролетното равноденствие

18 март 2020

От Ключи Мастерства

☀ На 20 март празнуваме пролетното равноденствие

Това е време на обновление и събуждане. Това е енергийно мощен момент за оптимизиране на вашия живот и обновление.

По време на равноденствието енергиите ни молят да балансираме себе си и е хубаво да освободим онова, което вече не работи за нас, за да можем да влезем в нова част от нашия житески цикъл.

Това също е чудесен момент да:

? Опростите своето пространство и среда, като се освободите от много неща, които не използвате.
? Изпробвате нещо ново, което сякаш е извън вашата зона на комфорт. През следващите няколко месеца редовно надскачайте собствената си рутина, поддържайте откритост и готовност да възприемате и разпознавате възможностите, когато се появят.
? Започнете да научавате нещо ново или да започнете нова духовна практика, за да се свържете отново с истинската природа на любовта.
? Прощавайте на себе си и на всички останали, прощавайте на местата и преживяванията, споменът за които все още ви нараняват емоционално.
? Създайте баланс между собствената си женствена (креативна, грижовна, игрива) страна и мъжествения аспект (страст, ориентиран към действието).
? Започнете нов проект или създайте креативно действие, което отговаря на желанията на сърцето ни.

Ако някое от тези предложения ви се стори подходящо и радостно, знайте, че това е знак, че е време да го интегрирате в живота си, за да създадете пространство за нови благословения, съответстващи на желанията на сърцето ви.

Най-добри практики за подготовка за пролетното равноденствие:

Изгревът и залезът в този ден са ключови енергийни точки.
Опитайте да се срещнете с тях на 20 март 2020 г.

  • При изгрев (5:49 българско време) излезте навън или на балкона, обърнете се на изток. Изчакайте няколко минути, като посрещате началото на новия ден – и новия цикъл на живота си.
  • По залез излесте отново и се обърнете на запад, като гледате към слънцето. Заедно с неговия залез с благодарност освободете от живота си всичко, което трябва да се пусне и да си отиде…

Балансирайте енергията си

По време на равноденствието денят е равен на нощта. Природата естествено се подравнява. Това е най-доброто време за балансиране на полярните енергии в себе си: мъжки и женски, по-високите и по-ниските.

Написано от Аида Марковска

Коментари

0 коментара

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *