Родовата карма

16 март 2021

Предлагам ви една преводна статия, която има в своята съществена част доста правдивост. Тя произтича от руската кармична школа и има известни разлики с нашата българска родова Школа, но ядката, същността е навсякъде една и съща, за всички народи по света.
Моля ви да я прочетете внимателно, защото дава отговори на доста въпроси, които поставят доверениците към нас, родовите терапевти, и в частност към мен почти всекидневно. Позволила съм си някои бележки в скоби.

Преводът е непрофесионален, аз не съм филолог, моля не се сърдете, но виждам, че е достатъчно ясен и добър. Благодаря за коментарите и добрите ви думи.
ИЗТОЧНИК

Ако хората повтарят едни и същи грешки от поколение на поколение, в семейството се натрупва твърде много нереализирана добра и зла сила. В крайна сметка грешките ни са отрицателна карма, а добрите ни дела са положителна карма. Например, ако родителите са били вярващи, тогава и децата, и внуците, и правнуците искрено ще вярват в отвъдните сили, помагащи на хората. С всяко поколение, с всяко повторение на родовата карма, количеството положителна и отрицателна енергия ще се увеличава. Събитията в живота на хората ще стават все по-ярки, правейки съществуването им все по-опасно. Когато тези невидими сили се натрупат достатъчно, за да се унищожат взаимно, но превесът не идва нито в плюс, нито в минус, идва времето за раждането на близнаци. Това обикновено се случва в петото, седмото или тринадесетото поколение от този род. /Бел. Аида, близнаците разпределят по-равномерно кармата чрез своята вътрешна свързаност./

На първо място, това се отразява на здравето на членовете на рода

Добрата наследственост, силното и здраво физическо тяло, силната психика са признаците на добра родова карма. Лошата генетика, семейните заболявания показват наличието на тъмни петна, тежки кармични следи в семейството. Поради тежката рождена карма, човек може да се роди осакатен или умствено затруднен в този живот. Материалното наследство, което сме наследили от нашите предци, също зависи преди всичко от тежестта на родовата карма. С натрупана голямата отрицателна кармична енергия дори милионите пари, оставени на наследниците, могат буквално да се изпарят, без да достигнат до получателите си.

В допълнение към грубите аспекти на кармата на предците, има и по-невидими прояви от нея.

Те влияят върху успеха и вътрешното благосъстояние на индивида, привличат към човека или отблъскват от него съответната социална среда и много други. Човек с тежка родова карма е възможно да се сблъска с безброй трудности при преодоляване на собствените си пороци и социални проблеми. Такива хора непрекъснато привличат нещастие към себе си и заобикалящата ги среда.

Предшестваната карма може да повлияе на стремежите на човека, на енергийните му запаси и на още много области в живота

Тежката родова карма постоянно лишава човек от жизненост. Дори положителната енергия, натрупана по време на почивки и ваканции се разсейва много бързо в резултат на действието на отрицателна наследственост. Лошата родова карма често блокира информационните потоци и човек не може да стигне до правилното място в точното време. Всичко това оказва влияние върху поредицата от събития, нарушавайки хармоничното развитие на личността.

Родовата карма може да се предава както по мъжката, така и по женската линия.

Обикновено се простира до момчетата по мъжката линия и до момичетата по женската линия. Има обаче моменти, когато това правило не се спазва. Ако в семейството има едно дете, то то по правило носи кармата както на мъжката, така и на женската линия в своя род. И ако в семействата всички деца са от един и същи пол, то някои от тях могат да получат карма чрез мъжкия род, а някой чрез женския си род. В големите семейства също се случва едно или повече деца изобщо да не носят това бреме. /Тук моето мнение се различава, кармата се предава и към двата пола почти равномерно. Тези , които не носят това бреме са новите родоначалници. За тях отделно ще напиша и говоря подробно. Бел. Аида/

Предшестващата карма е тясно преплетена с индивидуалната карма на прераждащата се личност.

Преди въплъщението душата избира място, време и родители в съответствие с целите и задачите, поставени за това прераждане, по време на което тя ще решава проблемите си и ще получава съответните житейски уроци, които се добавят към натрупвания вече опит.

Следователно признаците на индивидуалната и родовата карма са тясно свързани помежду си.

Поради тежката карма от миналото, човек в този живот може да се роди в семейство на просяк или да загуби родители в детството си. Неговият кармичен лош късмет ще се изразява във факта, че ще се роди инвалид, ще страда от различни наследствени заболявания, включително психични и др. По правило той ще бъде изправен пред трудна съдба, ще трябва постоянно да се сблъсква с неуспехи в обществото и социума. /бел Аида: тази негова съдба естествено се споделя от семейството му, така че тя става семейно родова съдба/

Например, ако човек в предишен живот е пролял много чужда кръв или е допринесъл за безполезната загуба на семенна течност на някой друг, тогава в последващо въплъщение той може да придобие примерно анемия, талъсемия и ли по-тежки кръвни болести. /Бел. Аида: тук е доста по-сложно, нещата са представени леко примитивно/

Човек, който отказва да види себе си и света около себе си в истинската му светлина, може да се роди в следващото си въплъщение физически сляп, за да се научи да вижда истината чрез чувства и интуиция.

Например дама, която е нетърпелива по време на Ренесанса и не е била в състояние да изслуша някого докрай, може да открие, че в този живот никой не иска да я слуша.

КАК ПОЛУЧАВАМЕ РОДОВА КАРМА?

Всичко започва в момента, в който душата избира бъдещите си родители. Тя търси семейство, в което най-добре да осъзнае негативната си карма, като полага усилия да я коригира. /бел. Аида: в 80% от случаите се прераждаме в семейството и рода си, като приемаме частици душа от своя род и предци. Също ще разработя тази тема отделно/.

Ние се присъединяваме към родовата карма в момента на зачеването, когато енергиите на двамата родители изтеглят „душата“ във фунията на бъдещото творение на живота. Началният процес на фетусен растеж формира не само ново тяло, но и сценарий за бъдещ живот, предопределен от миналите прераждания. Развиващото се бебе в утробата е „наситено“ с родителски енергии и програми, които носят различни видове информация за кармата на предците. /бел. Аида: това се предава по утробен път предимно/ .

Този комплекс несъмнено има пряк значително влияние върху характера на нероденото дете и неговите стремежи, психофизичните характеристики, които ще са му необходими, за да изпълни своята кармична програма в живота. Неговият сценарий за бъдещ живот е вграден в последователността на събитията от живота на родителите му и обществото, в което той ще живее. Тези програми са написани в подсъзнанието на детето. /Бел. Аида: целта на родовата терапия е да ги изведе до осъзнаването, като с това те се терапевтират и лекуват/. За неопитните все още прераждащи се личности процесът на формиране на подсъзнателно програмиране е като зомбиране на душата. Ако обаче въплъщаващата се душа не е млада и има много кармичен опит, тогава такова програмиране на родовата карма може да не се случи или да се случи само частично. /Бел. Аида: тук съм скептична, ще обясня в друга статия/

Има моменти, когато индивидуалната положителна карма на въплъщаващия се дух е много силна. В този случай той надделява над родовата карма и излиза от нейното влияние. /Така е, но в редки случай. Срещала съм го само два пъти в практиката си, Бел. Аида/

Освобождението от родовата карма не е лесно да се направи. Някои невежи хора си мислят: че ако спрат да поддържат отношения с родителите си, тогава наследствената програма няма да ги засегне и съдбата им ще се промени към по-добро. Кармата на предците обаче не може да бъде унищожена по този начин. Не трябва да се забравя, че се дава при зачеването и се въвежда с гените на родителите.

Да се поправи родовата карма е трудно, но е възможно. /иска се сериозно осъзнаване, но не е чак толкова трудно, Бел. Аида/

По време на световни сътресения, войни, отделни нации страдат, фалират и дори изчезват от лицето на земята. Повечето майки не изпитват или не излъчват истинска, необременена любов към детето си. Самите те имат дефицит на любов, те също не са им дадени в детството и не знаят какво е това. Те знаят как да обичат само за нещо материално или за изгода.

По същия начин понякога обичаме родителите си. Следователно, друга изкривена програма е следното твърдение: „Ние трябва да обичаме нашите родители, защото те са нашите родители.“ Такива програми умишлено или несъзнателно се налагат на децата, проникват в тяхното подсъзнание и в крайна сметка влияят на тяхното поведение и действия, което означава, че те засягат кармичния им път.

Друг пример за влиянието на родителската карма върху дете е имитационният ефект, когато детето копира маниерите, поведението и действията на възрастните. Всяко дете, ако, разбира се, не е светец от раждането си, смята близките хора за идеални същества, на които трябва да се подражава. Факт е, че през първите години от живота си детето не вижда други възрастни и енергичните връзки с родителите през този период са много силни. Децата с математическа точност определят тези „стандарти“ на поведение в подсъзнанието, за да ги използват в бъдеще.

Има много негативни програми, предадени ни от техните родители: например програмата „Аз съм губещ“, „Мъжете са ненадеждни „,“ В живота няма нищо, освен проблеми „и т.н. Следователно, преди да започнете да работите с кармата, на първо място, е необходимо да се отървете от такива злонамерени програми, наследени от родителите и обществото.

Написано от Аида Марковска

Коментари

0 коментара

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *