Силата на името -лекция от фестивала „Здравей, Здраве!“, Габрово 2019

10 февруари 2019

Здравейте, приятели,

Разказвам за силата на името, базирано на богатия ми опит в изследването на родовите структури и закони, което споделям на фестивала в Габрово.

Ще се радвам на вашите коментари, впечатления и споделяне.

Написано от Аида Марковска

Коментари

3 коментара

3 Коментари

 1. Анонимен

  Здравейте,много интересна тема и изключително добре разяснена от Вас.Имам въпрос относно името ,с което едно дете е кръстено при раждането му,а след осиновяване му е дадено друго име.Как според вас това кореспондира със самия човек,как би му се отразило в житейски план?Благодаря предварително,ако намерите време да ми отговорите.

  Отговор
  • Aida

   Здравейте! Благодаря за хубавите думи, радвам се, че намирате моята сказка за полезна. обикновено при осиновяването точно така се получава, рядко осиновителите имат смелостта да запазят оригиналното име на детето. Това е много важно, защото в името, което детето получава от рождената си майка тя влага смисъл и връзка със собствения си род. В желанието си осиновителите да приобщят осиновеното дете към своя род те променят името му, за да си го припознаят, да го свържат със собствения си род. В паметта на човека, който е осиновен остава следа от името, което майка му е дала и нарекла и той изпитва особено чувство спрямо това име. Понякога това чувство е силно неприятно, понякога – тръпка без обяснение. Името влияе върху съдбата на човека, като привнася допълнителни кармични задачи, отношения и връзки; в споменатия случай човек има възможност да изработи ориста и на двете си имена, дори без да знае рожденното си име.
   Ако някоя майка се отказва от детето си и много иска да бъде осиновено, мъдро би било да не му дава име. Интересно е, че човек знае това и така и постъпва, ако примерно има малки кученца- не им дава имена, защото иначе остава свързан с тях. Но с хората ние постъпваме различно. Името е съдба, това няма как да бъде променено – това е природен закон.
   Благодаря за интересния въпрос! Желая Ви здраве! ЧЕСТИТ ПРАЗНИК 3 МАРТ!

   Отговор
   • Анонимен

    Честит празник и на Вас!Здраве и благополучие за България!
    Благодаря за бързия и изчерпателен отговор.Темата наистина много ме вълнува от доста време.Явно на мен ми е трудно да се справя с ористта на дете си имена и като допълнение с двете си рожденни дати….втората и истинската според биологичната ми майка разбрах след години.Дълго време си мислех,че това няма значение и съм успяла да го преработя в себе си,но разбирам с течение на времето,че това не е така….Съредчно ви благодаря още веднъж!Светъл празник и усмихнат ден!

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *