Силата на името -лекция от фестивала “Здравей, Здраве!”, Габрово 2019

Здравейте, приятели,

Разказвам за силата на името, базирано на богатия ми опит в изследването на родовите структури и закони, което споделям на фестивала в Габрово.

Ще се радвам на вашите коментари, впечатления и споделяне.

Коментари

коментар

  3 comments for “Силата на името -лекция от фестивала “Здравей, Здраве!”, Габрово 2019

 1. Анонимен
  март 2, 2019 at 9:58

  Здравейте,много интересна тема и изключително добре разяснена от Вас.Имам въпрос относно името ,с което едно дете е кръстено при раждането му,а след осиновяване му е дадено друго име.Как според вас това кореспондира със самия човек,как би му се отразило в житейски план?Благодаря предварително,ако намерите време да ми отговорите.

  • март 3, 2019 at 11:31

   Здравейте! Благодаря за хубавите думи, радвам се, че намирате моята сказка за полезна. обикновено при осиновяването точно така се получава, рядко осиновителите имат смелостта да запазят оригиналното име на детето. Това е много важно, защото в името, което детето получава от рождената си майка тя влага смисъл и връзка със собствения си род. В желанието си осиновителите да приобщят осиновеното дете към своя род те променят името му, за да си го припознаят, да го свържат със собствения си род. В паметта на човека, който е осиновен остава следа от името, което майка му е дала и нарекла и той изпитва особено чувство спрямо това име. Понякога това чувство е силно неприятно, понякога – тръпка без обяснение. Името влияе върху съдбата на човека, като привнася допълнителни кармични задачи, отношения и връзки; в споменатия случай човек има възможност да изработи ориста и на двете си имена, дори без да знае рожденното си име.
   Ако някоя майка се отказва от детето си и много иска да бъде осиновено, мъдро би било да не му дава име. Интересно е, че човек знае това и така и постъпва, ако примерно има малки кученца- не им дава имена, защото иначе остава свързан с тях. Но с хората ние постъпваме различно. Името е съдба, това няма как да бъде променено – това е природен закон.
   Благодаря за интересния въпрос! Желая Ви здраве! ЧЕСТИТ ПРАЗНИК 3 МАРТ!

   • Анонимен
    март 3, 2019 at 12:48

    Честит празник и на Вас!Здраве и благополучие за България!
    Благодаря за бързия и изчерпателен отговор.Темата наистина много ме вълнува от доста време.Явно на мен ми е трудно да се справя с ористта на дете си имена и като допълнение с двете си рожденни дати….втората и истинската според биологичната ми майка разбрах след години.Дълго време си мислех,че това няма значение и съм успяла да го преработя в себе си,но разбирам с течение на времето,че това не е така….Съредчно ви благодаря още веднъж!Светъл празник и усмихнат ден!

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

%d блогъра харесват това: