8-ма стъпка към богатството

16 юли 2019

Фокусирайте се върху „кой“ вместо „как“

„Спрете да питате „как „и започнете да питате „кой. „- Дан Съливан

Част от това да станете финансово успешни е разберете, че е необходимо да се развиете отвъд това, което Дан Съливан нарича „груб индивидуализъм“.

Когато амбициозните хора си поставят цели, те си задават въпроса: „Как мога да направя това, как ще се случи?“. Ако сте в началото на нещо ново, това е чудесен въпрос. Но когато вашият поглед се разширява, дейността ви расте и времето ви става по-ценно, започвате да задавате друг въпрос.

„Кой може да направи това за мен или да ми помогне да го направя?“

Вместо да се опитвате да постигнете вашата цел сами, намерете КОЙ да се грижи за това КАК това да се случи.

Наемането на хора или дори използването на услуги като Upwork е толкова лесно в наши дни. Има хора по целия свят с време и умения, които са готови и чакат възможност. Използвайте тези хора.

Вземете най-добрите хора на борда каквото и да се опитвате да постигнете чрез мощно и ясно предаване идеите „какво“ и „защо“.

Въпросите, които отговарят на целта са: Какво се опитвате да постигнете? ; Защо е толкова важно?

Това е начинът, по който можете да мотивирате най-добрите експерти и работници да се развълнуват и да бъдат отдадени на целта. Саймън Синек, експерт по култура на работа, обяснява, че всеки се нуждае от повече от просто една заплата всеи месец.

Всички искаме да се чувстваме като част от нещо важно, смислено и полезно.

Предложете именно това на хората чрез ясни и вдъхновяващи отговори на въпросите „какво правите“ и „защо го правите“.

Може да не се възприемате като предприемач. И със сигурност не е нужно да сте такъв. Но ако искате да започнете да печелите повече пари, ще трябва да спрете да правите всичко сами и да потърсите точните хора.

Ако дори един човек освен вас работи по вашата цел по правилен и вдъхновяващ начин – вие вече сте по-богати! С всеки нает специалист вие ще ставате все по-устремени към целта си. Това е истината в нашето пазарно общество. Тази парадигма вероятно скоро ще се промени, така е, но в момента това е наистина необходимо.

Не можете да сте милионер /разбира се с някои изключения в творческите професии/, ако сте единствен в работата по целите ви.

Мъдро е да започнете да изграждате екип. И като всичко останало, е добре да направите това, преди да се почувствате напълно готови. Защото в действителност никога не бихте могли да сте напълно готови, преди да започнете. Никога не сте предварително квалифицирани да правите нещо, преди да го направите.

Винаги започваме със самата стъпка и след това се работим, за да развием процеса и да станем още по-добри. И най дългото пътешествие започва с първата крачка!

/ще продължи някога/

Написано от Аида Марковска

Коментари

0 коментара

0 коментара

Вашият коментар