Правилата на съдбата

27 ноември 2021

Съществуват 25 правила на съдбата. Не е известно кой ги е измислил. Но тези, които са ги прочели, са съгласни с тях в много отношения и се опитват да ги следват в бъдеще.
Опитайте и много скоро ще видите, че животът ви е много по-лесен.

close up photography of owl
Photo by Jean van der Meulen on Pexels.com
 1. Всичко започва с празнота, но тя трябва да бъде запълнена.
 2. За да постигнете желаното, първо трябва да вземете решение да го осъществите. Едва след товаа ще се появят възможности.
 3. За да промените пътя си, първо трябва да спрете, а след това да започнете да се движите в различна от предходната посока.
 4. В живота за всичко е нужна разплата. Но най-скъпо е бездействието. Понякога това става очевидно едва в края на живота.
 5. Ако човек винаги се страхува да не направи нещо нередно, да не сгреши, той прави най-голямата грешка в живота си, без дори да знае за това.
 6. Подобното винаги се привлича само от подобно. В живота няма нищо случайно. Ние не привличаме хората, които бихме искали да имаме до себе си, а тези, които са напълно подобни на нас.
 7. Ако виждате, че дадена цел е непосилна за вас, насочете се към други цели. Когато ги постигнете, опитайте се да се върнете към постигането на първата цел.
 8. Ако не поискате нищо от живота, той няма да ви даде нищо. Ако поискате нещо неопределено, подаръкът ще бъде от същото естество. Винаги е необходимо ясно да формулирате желанията си.
 9. В живота няма абсолютно удоволствие. То винаги е ограничено от нашето възприятие за света.
 10. Стремите ли се към промяна? Тогава забравете за пасивността. Именно това ви кара да пропуснете шанса, който съдбата ви предлага. Изберете маршрут и дестинация. Но за да стигнете дотам, трябва все пак да тръгнете на път.
 11. Животът винаги принуждава човека да решава онези задачи, които той избягва да решава. Човек не може да се скрие от тях, защото ако не реши дадена задача сега, ще трябва да я реши на друг етап от живота си. Цената за решаването ѝ обаче е много по-висока.
 12. В живота винаги има избор. Понякога това е липсата на избор. В света има много възможности за избор. Но когато печелите едно нещо, винаги губите нещо друго. Така че загубите са неизбежни. Обаче те винаги могат да се разглеждат като нова придобивка.
 13. Новото винаги означава разрушаване на старото. Но не става дума само за разрушаване, а и за разчистване на пространството. А това изисква усилия, време и знания. Трябва да знаете какво да изградите и как да го изградите. Ако нямате такива познания, по-добре е да не унищожавате. В противен случай може да създадете нещо ужасно.
 14. Човек се опитва да промени живота си, но старите стереотипи и навици му пречат. Те продължават да се опитват да го върнат към обичайната му рутина. Затова промяната винаги е много бавна и изисква много умствени и духовни усилия.
 15. Всеки от нас е привлечен от това, което обича, очаква или от което се страхува най-много, защото умът се фокусира върху него. Съдбата никога не дава твърде много. Тя е щедра, но само в рамките на желаното. Разширете границите си и получете повече.
 16. Целият живот се състои от противоположности. Някои обичаме, а други мразим. С някои от тях се сприятеляваме, а с други си съперничим. Печелим и губим, срещаме се и се разделяме. Човек се стреми към стабилност и същевременно се чувства неудовлетворен от еднообразното протичане на живота. Човек не може да разбере нещо, без да познава неговата противоположност.
 17. Човек се стреми към хармония. Но за да я постигне, човек се нуждае от хармония в себе си. Това е приемането на собствените добродетели и недостатъци, осъзнаването на собствените несъвършенства и постигането на вътрешен мир. Умът, действията и чувствата трябва да работят в пълна хармония по между си.
 18. Трябва да разберем, че светът не е създаден само за удоволствие. Той често не отговаря на нашите очаквания и представи. Човек винаги трябва да се стреми да прави добро. Който не може да направи това, никога няма да оцени доброто, което получава от другите.
 19. Човек винаги се дразни от това, което се крие в него. Другите хора са огледала за нас. Просто трябва да ги разгледаме внимателно. Тогава ще можем да опознаем себе си по-добре.
 20. Ако желанието за притежание ви завладява, това означава, че не признавате собствените си способности и достойнства. Вгледайте се в себе си – може би имате повече, отколкото искате.
 21. Много е трудно да се противопоставим на негативните мисли. Те ви карат да страдате, да се мъчите и да се тревожите. Негативните мисли са свързани. Затова от този негативен рояк отделете една мисъл и я потиснете. Тогава можете да прекъснете веригата от нездравословни мисли, така че те вече да не ви притесняват.
 22. Приемете себе си такива, каквито сте, напълно. Тревогата, безпокойството и комплексите ви ще изчезнат и ще можете да продължите живота си.
 23. Светът около нас е напълно неутрален. Ние го тълкуваме като добър или лош. Опитайте се да гледате позитивно на реалността и тогава тя ще бъде щастлива и радостна.
 24. Никога не приемайте мнението на другите за абсолютна истина. Никога не можеш да бъдете добри за всички. Винаги ще имате и противници. Не им позволявайте да ви надвият.
 25. Всички ние идваме на този свят от никъде и никъде не отиваме. Така че може би смисълът на нашето съществуване е самият живот във всичките му проявления?

Прости правила, нали? Но въпреки това те имат много благотворно влияние върху нашия мироглед. Не е трудно да ги познавате и следвате, но те са безценни!

Източник

Написано от Аида Марковска

Коментари

0 коментара

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *