ЗА СЪДБАТА И ЗА КАРМАТА ВЪВ ВЗАИМООТНОШЕНИЯТА

25 февруари 2022


От hawkmoon

Оказва се, че повечето практикуващи и въведени в духовните знания не могат да направят разлика между кармични отношения и съдбовни отношения (отношения по съдба), което не им пречи да използват тези понятия наляво и надясно.
Тези понятия – „съдбовни отношения“ и „кармични отношения“ – са толкова употребени, че на човек му се иска да каже нещо по въпроса.

Казано просто и грубо, кармични отношения имаме, когато в минали прераждания сте объркали толкова много дадена връзка, че сега ще работите върху грешките си, докато не ги разберете, поправите се и не ги прекратите. Не съществува такова нещо като добра кармична връзка, защото кармата е начинът, по който Вселената ни рита по главата за това, че пренебрегваме нейните предупреждения и действаме извън нейните закони. В общи линии всички грабежи и неприятности в личния ви живот, върху които упорито стъпвате и повтаряте отново и отново, са проявление на причините, поради които кармата ви възпрепятства. Кармичните връзки далеч невинаги са със същите хора от миналото, проявени в ново въплъщение. Затова не се изтъквайте щастливо пред партньорите си, като казвате, че сте били заедно в предишен живот и че това е кармична връзка. Изобщо това не е повод за гордост и радост – това е карма, която ви поставя в ъгъла върху орехови черупки, за да работите върху грешките си! Най-често кармата просто избира за нас възможно най-много хора, които отговарят на параметрите на тренировката, независимо дали сме се срещали в предишни прераждания или не. Кармичните взаимоотношения са като домашните в училище – трябва да решите хиляди глупави практически задачи, за да разберете как работи принципът, да поправите грешките си и да преминете към следващата тема и урок.

Съдбовни връзки са всички връзки в живота, които ни учат на нещо, дават ни опит и ни насочват към следващия етап на развитие (както нагоре, към духа така и надолу, към пропадането). Тези взаимоотношения могат да бъдат с всякаква продължителност, с всякаква цел или задача, с всякакви хора или дори с животни. Те могат да бъдат положителни, могат да бъдат отрицателни, могат да бъдат всякакви. Дори случайният продавач в магазина, който е открил нещо ново за вас, което ви е придвижило напред в опита ви или ви е променило, е „по съдба“. Връзката „по съдба“ не означава трайна връзка, не означава щастлива връзка! Ако нещо се промени във вашето тяло, психика, съзнание, реалност, това е връзка „по съдба“. Ако бяхте минали покрай съдбата си, между вас нямаше да се случи нищо, както например нищо не се случва между повечето хора в един и същи автобус, въпреки че се движат в една и съща посока.

Така че престанете да се насилвате да откривате хора „по съдба“, защото всички, АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ, с които сте имали или ще имате някакви отношения, са „по съдба“.
Престанете да задавате глупави въпроси на картите и руните, на астролозите и други: „Съдбовна ли е тази връзка?“ – да, това е съдба, ако сте се срещнали и сте имали отношения. Но никога не е казано, че ще живеете „душа в душа“ и ще умрете в един ден на щастие и от любов!
Вместо да търсите връзка „по съдба“, по-добре работете върху себе си, за да станете по-добър човек, да излезете от примката на кармичните връзки или да спрете да се вкопчвате в съществуващите връзки, генерирайки кармични такива в бъдеще.

Разбира се, това поражда въпроса: „Как става така, че някои връзки продължават до края на живота ви, а други приключват бързо, защо на някои връзки може да се повлияе по магически начин, а на други не?“ Това също е по съдба – някои връзки са предназначени да бъдат дълги, а други – кратки, някои връзки са предназначени да бъдат прекъснати с магия, други – да продължат дълго, трети – да бъдат измамни до посиняване, някои връзки могат да бъдат изградени на базата на проклятие за известно време, а някои никога няма да се сбъднат.

Но най-интересното е, че връзката, която трябва да бъде повлияна по магически начин, винаги е кармична. Ако сте решили да оправите нещата чрез заклинания и магични действия, това е кармата, която ясно подсказва, че е време да отидете на психолог, за да откриете, отработите и отстраните причините. Въпросът „Щом е толкова лесно, защо вместо да работят, да извеждат, да променят и да се измъкват от кармичния кръг, повечето хора се впускат да правят магии?“ има следният отговор: Защото да работиш върху себе си е по-трудно, отколкото да правиш заклинания или магии. Защото работата върху себе си е болезнена, отнема много време и е предизвикателство. По-лесно е да прехвърлим цялата отговорност върху руни, демони, починали, богове, магьосници и т.н. Но има кармичен капан – дори магията да даде резултат, тя няма да прекъсне кармичния кръг, а ще влоши ситуацията. Талисманите и амулетите , символите и заклинанията не действат през целия живот, кармата така или иначе ще ви настигне. Ако дърпате дълго и силно ластика на гащите си, той ще се скъса и ще ви изрита в задника. А ластиците на кармата, образно казано, имат много шипове, кукички и други болезнени неща.

автор: hawkmoon

Написано от Аида Марковска

Коментари

0 коментара

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *