Вие заслужавате

22 август 2022

Освободете се от хората, които не са готови да ви обичат.
Това е най-трудното нещо, което ще ви се наложи да направите в живота си, но то ще бъде най-важното.

Спрете да водите тежки разговори с хора, които не желаят да се променят. Престанете да се свързвате с хора, които не се интересуват от вашето присъствие.

Знам, че инстинктът ви е да направите всичко необходимо, за да получите признание от околните, но този порив краде вашето време, енергия, психическо и физическо здраве.

Когато започнете да се борите за радостен и интересен живот, не всички ще са готови да ви последват в тази посока. Това не означава, че трябва да промените себе си. Това означава да се откажете от хората, които не са готови да ви придружават.

Ако хората, на които отделяте време, ви изключват, злоупотребяват с вас, забравят ви или ви пренебрегват, не си помагате, като продължавате да им давате енергията и живота си. Истината е, че вие не сте за всеки и не всеки е за вас.

Колкото повече време прекарвате, за да превърнете себе си в обичан и уважаван човек, който не може да даде това, което другите от своя страна не могат да вземат, толкова повече се лишавате от възможността да се свържете с някой по-ценен за вас човек.

На тази планета има милиарди хора и мнозина от тях ще бъдат на вашето ниво на интерес и цели. Колкото повече контактувате с хора, които ви използват като възглавница, подкрепа или терапевт за своето емоционално изцеление, толкова по-дълго се отдалечавате от общността, която желаете и ви приляга.

  • Може би когато спрете да се отзовавате, ще бъдете забравени.
  • Може би когато спрете да се опитвате, връзката ще приключи.
  • Може би когато спрете да пишете съобщения, телефонът ви ще остане тих.

Това не означава, че сте развалили връзката си. Това означава, че всичко, което държи тази връзка заедно е вашата енергия, която сте отдали, за да я поддържате. Това не е любов. Просто искате да дадете шанс на някой, който не го заслужава.

Но, важно е да знаете, че вие заслужавате много повече и че има хора, които не трябва да са в живота ви и се надявам да разберете това. Най-ценното, което имате в живота, са вашето време и енергия, тъй като и двете са ограничени.

Сега разбирате ли защо сте толкова тревожни, когато прекарвате време с хора, различни от вас?
В дейности, места или ситуации, които не са подходящи за вас и не би трябвало да са около вас, те крадат енергията ви.

Сега започвате ли да осъзнавате, че най-важното нещо, което можете да направите за себе си и за всички около вас е да защитавате, пазите и съхранявате енергията си по-решително от всичко друго.

Направете живота си сигурно убежище, в което допускате само „съвместими“ хора.
Вие не носите отговорност за спасяването на никого. Не сте отговорни за това да ги убедите да станат по-добри хора. Не е ваша работа да съществувате заради хората и да им давате живота си.
Повярвайте ми, няма да си върнете услугите, които сте предоставили, нито енергията, която сте отдали.

Единственото ви задължение е да осъзнаете, че сте господар на съдбата си, и да приемете любовта, която заслужавате. Решете, че заслужавате истинско приятелство, истинска отдаденост и пълна любов със здрави и проспериращи хора.

След това… ще мине известно време и ще видите колко много това ще промени всичко в живота ви… тъй като ще бъдете с вашите хора, обменяйки добра и положителна сила и енергия.

Промяната ще ви даде любовта, уважението, щастието и защитата, от които се нуждаете и заслужавате.

Сър Филип Антъни Хопкинс

… и аз


Написано от Аида Марковска

Родов и холистичен терапевт, основател на Школа по родова терапия "Задругата на родонавтите"

Коментари

1 коментара

1 Коментар

  1. Данка Великова

    Поздравления!
    Уникална терапия !

    Отговор

Вашият коментар